Zuidland zakt dieper in brede middenmoot

Sport 123 keer gelezen

Zuidland- Het is al weer een poosje geleden dat Zuidland heeft gewonnen nu afgelopen zaterdag op Groot-Nibbeland het in de tweede klasse D debuterende SVS met een 1-4 (1-3) overwinning naar Capelle aan den IJssel terugkeerde. De Slanders peurden uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten en zag zowel SVS als CWO op plaats zeven over zich heenkomen.

'Het begint wat eentonig te worden', klonk de doorgaans opgeruimde trainer Aad Andriessen wat sikkeneurig nu de resultaten uitblijven. 'We zijn zelf in de aanval, maar geven tot twee keer toe na balverlies twee goals weg. Als je vrije ballen inlevert, weet je dat je het moeilijk gaat krijgen. Het zijn telkens weer dezelfde fouten. SVS heeft drie kansen gehad en pats we staan met 0-3 achter. Aan de andere kant lieten we zelf enkele goede kansen (Kai de Hoog en Anthonio Thomas, DR) liggen. We kwamen voor rust door een strafschop (Ricardo Rapmund, DR) terug tot 1-3 en dan hoop je in de tweede helft nog iets recht te kunnen zetten. Voetbal technisch kunnen we elke tegenstander aan, maar we zijn in de opbouw qua felheid afgetroefd. Desondanks hebben we kansen op de 2-3 gehad, hebben er voor gestreden, maar bij 1-4 was het over. Het moet ook een keer meezitten. Voor het vertrouwen zou het goed zijn als we weer eens winnen.' Zuidland speelt zaterdag in Bergschenhoek tegen BVCB.

Zuidland: Marcel Kardux; Remi Philips (65. Romeo Rommy), Kenny Fonseca (60. Bob Kuit), Ricardo Rapmund, Robin van Buuren; Maurice Wolters, Kai de Hoog, Timo de Bel; Ayrton Verlaan, Anthonio Thomas, Quinton Cheuk a Lam (46. Leon van der Steen).