Stefan Kerkhof won met zijn GHVV'13 zaterdag vrij gemakkelijk van Rockanje. Fotografie: Peter de Jong Foto: Peter de Jong

GHVV'13 heeft weinig moeite met Rockanje

Sport 215 keer gelezen

Heenvliet – Daar waar beide ploegen vorig jaar nog om het kampioenschap in de vierde klasse speelden, stonden GHVV'13 en Rockanje zaterdag voor het eerst in de derde klasse tegenover elkaar.

De ploeg van John Stougje won eenvoudig met 3-0 (2-0) van de nummer voorlaatst uit Westvoorne.

Prima start
Al binnen tien minuten werd de score geopend door de ploeg uit Heenvliet. Het was Robin de Ridder die het doel van René van der Meiden wist te vinden. Vervolgens was het na een kwart wedstrijd al gespeeld toen Jordi Breestraat de score verdubbelde. Daarna zakte het duel erg in. Na twee kleine kansen voor Rockanje wist invaller Berry de Ridder de eindstand op 3-0 te bepalen.

Felle tegenstander
'We begonnen goed aan het duel. Dat duurde tot de 2-0 en toen waren zij feller en raken wij eigenlijk de kluts kwijt. De keeper redde dan nog een aantal keer. We gingen mee in het spel van Rockanje. Na rust lijden we teveel balverlies en dan ga je mee in de strijd van de tegenstander', aldus Stougje. 'Zelf gingen we de strijd niet aan, maar hoe het gaat is wel de verdienste van de jongens, want we doen het prima in de derde klasse tot op heden', zei John Stougje na het duel. Zaterdag is het laatste duel voor de winterstop tegen SC Botlek.