De korfballers van SC Olympia zijn de competitie in de zaal prima gestart met winst tegen Hebbes.
De korfballers van SC Olympia zijn de competitie in de zaal prima gestart met winst tegen Hebbes. Foto: Peter de Jong

Korfballers SC Olympia starten met zege in de zaal

Sport 227 keer gelezen

Spijkenisse – De start van de zaalcompetitie is voor de korfballers van SC Olympia prima te verlopen. De ploeg van Peter Buijtendijk was in sporthal Olympia tegenstander Hebbes de baas met 17-14 (7-5).

'Het was eigenlijk heel erg gelijk opgaand in het begin van het duel. We kwamen met 3-0 voor, maar toen gingen zij ook scoren. Daarna stonden of wij voor of Hebbes stond een punt voor. Het duurde tot het einde van de eerste helft voordat wij een verschil van twee punten konden pakken', zei Peter Buijtendijk na afloop.

Goed kwartier
'We speelden na rust een prima eerste kwartier. Toen konden we tot vier punten uit lopen. Toch wisten zij ook weer terug te komen. Uiteindelijk konden we daarna uitlopen naar 17-12 en toen was het gat te groot voor hen en scoorden ze nog maar twee keer', verklaarde Buijtendijk.

Doel
De ploeg is voor de dit weekend gestarte competitie ambitieus. 'Ons doel is gewoon om kampioen te worden in de vierde klasse. Er zijn twee ploegen denk ik onze concurrenten, dat zijn Vlug en Vaardig en SKV. Die spelen op het veld derde klasse. We zullen gaan zien hoe het gaat lopen in de komende weken', blikte Buijtendijk vooruit. Zaterdag is de ploeg al vrij omdat er in de poule slechts zeven tegenstanders zijn.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws