Afbeelding
Foto: stock

Slechte start voor softballers op Europese supercup

Sport 108 keer gelezen

Amersfoort – De softballers van HSV Spikes zijn maandagmorgen begonnen aan het toernooi om de Europese supercup. Samen met 19 andere clubs uit Europa spelen de Spijkenissers om de titel die vergelijkbaar is met de Europacup van het voetbal.

Eerst gaat de formatie van Arjan Baanen spelen in poulevorm met in totaal vijf teams per poule. Na vier duels zullen de beste drie donderdag doorgaan voor de supercup en de overige twee ploegen met andere poules spelen om een soort Uefa cup. Na twee verliesbeurten in het tweede deel is men uitgeschakeld.

Off-day
Vanmorgen om 9.00 uur werd gestart met het toernooi, dat in Amersfoort bij Quick wordt afgewerkt, tegen het Kroatische MRKI Medvedi en de softballers uit Nissewaard  gingen in vijf innings met 14-4 onderuit. 'Ik stond op de heuvel en had een complete off-day. Ik werd nog vervangen in de laatste inning, maar toen was het leed al geleden en konden we ze niet meer inhalen. Aan slag ging het overigens best redelijk en we hebben een homerun geproduceerd', meent Arjan Baanen.

Dubbel
Morgen gaat het toernooi om de Europese supercup verder met een dubbelprogramma. In de ochtend staat dan het treffen met het Belgische Bears op het programma en laat in de middag volgt het duel met de koploper van de poule Stenløse Bulls uit Denemarken. Die ploeg versloeg vandaag Bears en Medvedi. 'Doel van morgen is om in ieder geval een wedstrijd te winnen. De Denen zijn heel erg sterk. De kop is eraf van het toernooi, maar het was geen goede kop', zegt Arjan Baanen vanuit Amersfoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws