Robbert de Vos was zaterdag met Jong FC Groningen even terug op het oude nest Spijkenisse.
Robbert de Vos was zaterdag met Jong FC Groningen even terug op het oude nest Spijkenisse. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse opent derde divisie met puntendeling

Sport 150 keer gelezen

Spijkenisse – Het avontuur in de derde divisie is voor Spijkenisse zaterdag begonnen tegen Jong FC Groningen. De ploeg van Peter Wubben werd afgelopen seizoen kampioen op de slotdag van de competitie en promoveerde naar het niveau waar het nog nooit eerder speelde. De ploeg uit Nissewaard wil met diverse versterkingen uitstekend voor de dag komen. Het werd zaterdag 2-2 (2-2).

Alex Hordijk

Spijkenisse krijgt met tegenstanders te maken tegen wie het lange tijd niet heeft gespeeld en ook tweede elftallen van betaald voetbal organisaties (BVO's), zijn vanaf heden toegevoegd aan de derde divisie. Dit seizoen treft men vier BVO's. Zaterdag begon de competitie direct tegen de tweede keuze van FC Groningen.

Prima start
Spijkenisse had in de ouverture van de competitie een uitstekende start en liet Jong FC Groningen in het begin alle hoeken van het veld zien. Wubben koos voor slechts drie verdedigers en vier aanvallers en dat pakte in het begin prima uit. Nadat Micheal Brey namens de gasten op de paal schoot was het na dertien minuten Jardim Felino die goed aangaf op Micheal van Dommelen en hij schoot de 1-0 binnen achter Jan Hoekstra. Drie minuten later ging Amir Absalem in de fout en kreeg Spijkenisse een makkelijk verkregen strafschop. Micheal van Dommelen ging achter de bal staan en zo stond Spijkenisse na een goed kwartier op 2-0. Het hoge baltempo zorgde er echter voor dat Jong FC Groningen nog voor rust op gelijke hoogte kwam. Na een half uur schoot Marijn Bloem op het doel en via Dyron Bijl ging de bal via de paal het doel in. Acht minuten voor rust was het Joël Donald die voor de gelijkmaker zorgde. Na rust kon het alle kanten op, maar werd er niet meer gescoord. 'We hadden een goede start en kwamen snel met 2-0 voor. Daarna werd het wat frivool. Dat kwam doordat men snel op voorsprong kwam. We gaven teveel ruimte weg daardoor. Het leek twee keer mis te gaan bij Marco de Borst, maar dat is de keuze die ik heb gemaakt om zo te spelen, vandaar dat na rust er iets anders gespeeld werd. Tweede helft vond ik dat het alle kanten op kon gaan. Het was een leuke pot', meent coach Wubben die graag dit seizoen attractief voetbal met veel goals wil laten zien. 'Hoe we dan eindigen dat maakt me niet uit', besluit Wubben die zijn ploeg trouwens een prima pot op de mat zag leggen.

Bijzonder duel
Voor twee spelers van Jong FC Groningen was het een bijzonder duel. Voor Amir Absalem zat veel familie op de tribune omdat hij uit Rotterdam komt. Voor Robbert de Vos was het een weerzien met zijn vrienden. 'Dit was echt mooi. Hier bij VV Spijkenisse is het allemaal voor mij begonnen. Mijn vrienden en mijn ouders waren hier. Ik heb de voetbalschool tot de D-tjes allemaal doorlopen hier', zegt Robbert de Vos na afloop. 'ik heb een juiste beslissing genomen om naar Feyenoord te gaan en nu al drie jaar heb ik het naar mijn zin bij Jong FC Groningen. Het was prima voor mijn ontwikkeling. In die afgelopen jaar heb ik ook al 25 keer op de bank gezeten bij het eerste elftal', aldus Robbert de Vos die 2-2 ook een prima uitslag vond. 'Spijkenisse had echt een super start. Ze zaten er heel fel op tegen ons. We hebben het daarna heel goed hersteld. Na rust denk ik dat iedereen kan leven met deze eindstand', besluit De Vos. Spijkenisse kan zich zaterdag revancheren bij Scheveningen voor de beker uitschakeling.

Bijzonderheden:
13 Micheal van Dommelen 1-0, 16 Micheal van Dommelen 2-0 (strafschop), 32 Marijn Ploem 2-1, 37 Joël Donald 2-2. Scheidsrechter Veekamp uit Enschede gaf gele kaarten aan Marco de Borst, Sander Barragan (beiden Spijkenisse), Tim Rijksman, Tom van der Looi (beiden Jong FC Groningen).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws