Strafschoppen nekken Spijkenisse in voorronde beker

Sport 92 keer gelezen

Scheveningen – De laatste voorronde voor toetreding voor het toernooi om de KNVB Beker tussen Scheveningen en Spijkenisse is dinsdagavond beslist door strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond het 0-0. Ook na twee keer een kwartier verlenging bleef deze stand op het scorebord staan. De strafschoppenserie werd uiteindelijk door de thuisploeg gewonnen met 5-3.

In het duel begon Spijkenisse wat slap, maar hoe meer de wedstrijd vorderde, kwam men beter in het spel. Dyron Bijl redde een aantal keren goed, maar ook Spijkenisse was dicht in de buurt van de openingstreffer. Treffers kwamen er echter niet na 120 minuten voetbal en hierdoor moesten strafschoppen worden genomen. Twee keer werd het doel van Scheveningen niet gevonden, dankzij een redding van de doelman en een strafschop die over het doel van de Hagenaars ging. Spijkenisse gaat nu verder in de districtsbeker en zal zaterdag dus niet uit één van de kokers komen op Fox Sports tijdens de loting om de eerste ronde van de beker.