Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Hellevoetsluis ligt na zege op Axel op de loer

Sport 235 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis ligt in de tweede klasse G na de nipte 2-1 (0-0) overwinning tegen het laag geklasseerde FC Axel op de loer in de achtervolging op de koplopers NSVV, Zuidland en het morsende DBGC.

‘’Het was met de extra tijd meegerekend een knotsgek laatste kwartier’’, gaf trainer Paul Bestebreur met de 0-1 achterstand en de 1-1 en de 2-1 ver in de extra tijd aan dat zijn ploeg zojuist ontsnapt was aan een nederlaag tegen de laagvlieger uit Zeeuws-Vlaanderen. ‘’Dat had ook niet verdiend zijn geweest, want we hebben inclusief een prima eerste halfuur de tegenstander nagenoeg de hele wedstrijd onder druk gehouden.’’ Hellevoetsluis verzuimde in het eerste halfuur met kansen voor Glenn Stoffers, Brendon Jansen, Serkan Yavuzyigitoglu en Mischa van Kempen afstand te nemen van FC Axel. ‘’We speelden vanaf de eerste minuut in een hoog tempo, kregen de ene na de andere kans, maar verzuimden het af te maken. Daarna werd het wat onrustiger en kregen zij in de counter (bal op de lat en goed keeperswerk van Dyron Bijl, DR) ook enkele mogelijkheden. Met een mannetje meer op het middenveld kwam er meer druk op de ketel. Na de wissels waren we het even kwijt en dat nam ik mezelf ook kwalijk.’’ Tien minuten voor tijd counterde Axel naar een 0-1 voorsprong. De eerste thuisnederlaag leek aanstaande, maar Jeffrey de Koning en de ingevallen Fabian Boekholt zouden een belangrijke rol gaan vervullen. Zo kopte Jeffrey de Koning een voorzet van Fabian Boekholt voor de voeten van Glenn Stoffers, die de bal onberispelijk in het Zeeuwse doel knalde (foto): 1-1. De koek was nog niet op, want wederom Jeffrey de Koning kopte een voorzet van Boekholt, nu precies voor de voeten van Bunyamin Karahan, die zich op zijn beurt door de Hellevoetse aanhang liet bejubelen: 2-1. ‘’Het was een narrow escape. Veel spektakel in de slotfase met een ongekende afloop. Maar laat wel zijn, dik verdiend, want wij hadden er het meeste recht op.’’ Hellevoetsluis wacht zaterdag de uitbeurt tegen Arnemuiden.

Hellevoetsluis: Dyron Bijl; Timo Verheij, Anthony Bentem, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu (70. Bryan Poelman); Richard Zebregs (85. Bo van Wingerden), Mischa van Kempen, Brendon Jansen; Glenn Stoffers, Bunyamin Karahan, Serkan Yavuzyigitoglu (70. Fabian Boekholt).

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding