Afbeelding

Zwaarbevochten overwinning voor Spivo

Sport 373 keer gelezen

Spijkenisse - Na een duel van wel twee uur zijn de dames van Spivo als winnaars van het veld gestapt. In een duel waarin Spivo zich meermaals oppermachtig toonde, wist de bezoekende ploeg uit Rotterdam dankbaar gebruik te maken van de mindere fases van Spivo en twee sets te winnen.

De wedstrijd werd ongelukkig begonnen door Spivo met vele persoonlijke fouten. Het bleef de hele set lang stuivertje wisselen, maar de jonge ploeg van Fusion Rotterdam DS1 had als eerste 25 punten op het scorebord staan (22-25).

In de tweede set was Spivo wakker geschud en al snel bij de les. Buitenaanvalster Sabine van der Kuil nam de ploeg aan de hand en scoorde zowel aan het net als vanaf de servicelijn de nodige punten voor Spivo. De bezoekers probeerden de schade te beperken, maar Spivo was deze set oppermachtig (25-13).

De derde set werd een spannende waarin het constante niveau van Spivo weer wegzakte. Mooie punten werden afgewisseld met fouten en de nodige wissels werden ingebracht. Net op tijd was Spivo bij de les en wist het ook deze set, hetzij nipt, te winnen (26-24).

De vierde set werd gekenmerkt door knappe serviceseries van de Rotterdamse dames. Spivo kwam niet tot scoren aan het net en liet de bezoekers weglopen. Ondanks een opleving van Spivo bleek het gat niet meer te dichten (16-25).

Enigszins gekraakt begonnen de Spijkenisser dames aan de vijfde set. Lef tonen was het devies en dat advies namen de Spivo dames ter harte. Spelverdeelster Megan Versteeg wist de juiste aanvallers te vinden en er werd lustig op los gescoord aan het net. Dit resulteerde in een duidelijke uitslag, 15-10 in het voordeel van Spivo en hiermee was de winst na een lange strijd verzegeld.