Hellevoetsluis in achtervolging op koplopers

Sport 332 keer gelezen

Vlissingen- Hellevoetsluis blijft met een 2-3 (0-2) overwinning tegen Walcheren loeren op misstappen van de koplopers NSVV, Zuidland en DBGC. De Hellevoeters bezetten de vierde plaats in de tweede klasse G.

‘’We zijn op een zeer slecht ‘gras’veld met lange halen meegegaan in de strijd met Walcheren’’, stelde trainer Paul Bestebreur. ‘’Voetballen was op dit veld onmogelijk. We zijn in de eerste helft nauwelijks in de problemen geweest, maar hebben het onszelf in de tweede helft wel moeilijk gemaakt.’’ Hellevoetsluis nam na twintig minuten spelen de leiding door Timo Verheij (foto), die een voorzet van Serkan Yavuzyigitoglu perfect afrondde: 0-1. Tien minuten voor rust kopte Jeffrey de Koning een voorzet van Brendon Jansen tegen het garen: 0-2. De Hellevoeters kregen ook in het tweede deel de betere kansen, maar enerzijds door het belabberde veld en anderzijds door verkeerde keuzes bleef het bij 0-2. Door een afstandsschot kwam Walcheren weer in de wedstrijd: 1-2. Toen de thuisclub ook nog op 2-2 kwam leek puntenverlies voor de rood-witten in de maak. Doch wederom Jeffrey de Koning zorgde met een ferme kopbal uit een voorzet van Glenn Stoffers dat de punten meegingen naar de Vestingstad. ‘’We vergaten ons eerder te belonen. Puntenverlies zou onterecht zijn geweest. De overwinning was zwaar bevochten, maar dik verdiend. We gaan er met de groep alles aan doen om een prijs te pakken. Dat wil iedereen ook en daar gaan we voor.’’ Hellevoetsluis speelt zaterdag om 15.00 uur thuis tegen FC Axel.

Hellevoetsluis: Dyron Bijl; Timo Verheij, Anthony Bentem, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs, Mischa van Kempen; Brendon Jansen (72. Bryan Poelman); Glenn Stoffers, Bunyamin Karahan (90. Daniel Dijksman), Serkan Yavuzyigitoglu (77. Fabian Boekholt).