Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Gehavend Helius leidt nipte nederlaag

Sport 291 keer gelezen

De Lier- De handbalsters van Helius hebben in de Vreeloohal in De Lier de sleutelwedstrijd tegen ODIS 2 met 16-14 (8-8) verloren. De Hellevoetsen zijn gezakt naar de zevende plaats in Regio Poule 2.

‘’Ik kan op zich wel met de uitslag leven, want we traden aan met een zeer krappe selectie’’, doelde coach Frank van Leeuwen op de afwezigheid van Quinty Roskam (Tanzania), Lotte Nap (ziek) en Finette Harinck, die halverwege de wedstrijd moest afhaken. ‘’Het was een gelijkwaardig, maar pittig potje handbal. We hadden alleen wat moeite met scoren, terwijl we het verdedigend goed voor elkaar hadden.’’ Helius hield ODIS in de eerste helft goed bij en kwam op slag van rust op 8-8. ‘’Met die stand konden we nog wat bijsleutelen. We speelden in de tweede helft zonder wissel, dus werd het een conditioneel spelletje. Dat probeerden we tijdens de ‘aanval’ te compenseren met wat bijtanken. Melissa (Groeneveld, DR) keepte een heel goede wedstrijd, we kwamen zelfs met 11-13 voor. Maar op een gegeven moment liep de energie uit de benen, dat speelde ons parten. Demi de Boer (foto) werd aan haar arm getrokken, waarop we met vijf speelsters verder moesten. Toch hielden we hen in die fase van het scoren af. Op het laatst liepen we met een kleine achterstand toch achter de feiten aan. Zondag zijn we nagenoeg, aangevuld met A-speelsters, weer compleet.’’ Helius speelt zondag om 13.40 uur in De Fazant tegen RKDES 3.

Helius: Melissa Groeneveld; Eva van Leeuwen (6 keer), Demi de Boer (5 keer), Finette Harinck (1 keer), Mila Went (2 keer), Lizzy Leumens, Niki Spoor, Elena Rietdijk.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl