Archieffoto Van Loosdrecht

OHVV met tien man ten onder tegen Victoria ‘04

Sport 300 keer gelezen

Vlaardingen- OHVV heeft na drie overwinningen op rij de sleutelwedstrijd tegen medepromovendus Victoria ’04 met 2-1 (1-0) verloren. De Oudenhoornaars bezetten samen met Excelsior ’20 de gedeelde negende plaats in de derde klasse D.

‘’We hebben een goede wedstrijd gespeeld, bleven ook met tien man gelijkwaardig aan Victoria, maar in de afwerking waren we niet echt gelukkig’’, verklaarde trainer Mark van Os. OHVV creëerde zich in de eerste helft diverse kansen, Shi-Fa Steehouder, Ramon de la Haye en twee keer Casper Bredius (waarvan één keer voor een leeg doel) sprongen daar onzorgvuldig mee om. De Vlaardingers lieten zich ook niet onbetuigd. Ramon de la Haye leidde in de extra tijd van de eerste helft met balverlies na een ingooi de 1-0 in van Victoria ’04. ‘’Dat was op een vervelend moment, want je was de bovenliggende partij.’’ OHVV probeerde de domper in de tweede helft met veel druk recht te trekken. Casper Bredius liet vanaf de middenlijn twee tegenstanders de hielen zien, maar strandde op de doelman. Victoria loerde op de counter en in één daarvan moest Thomas Melching in minuut 56 aan de noodrem trekken en dat kostte hem een rechtstreekse rode kaart. ‘

’We dachten aan geel voor Thomas en aan rood voor de tegenstander omdat hij bij het opstaan Thomas een duw gaf. We zijn met 4-3-2 blijven aanvallen. Het was gewoon een aantrekkelijke pot voetbal met wisselende aanvallen over en weer.’’ Doelman Wouter Bloothoofd (foto) voorkwam in die fase met twee prima reddingen een Victoriaanse doorboring. Zes minuten voor tijd kreeg OHVV dan toch loon naar werken, toen Casper Bredius na goed druk zetten invaller Rowan van Heijst in staat stelde de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1. De Van Os-brigade probeerde de 1-2 te forceren. Casper Bredius bleef de aandacht op zich vestigen, maar de scheidsrechter gaf een Oudenhoornse ingooi aan Victoria ’04 en negeerde vervolgens de buitenspelval waarvan de thuisclub in de negentigste minuut dankbaar profiteerde: 2-1. Justin Tromp liep in de extra tijd nog tegen zijn tweede gele kaart op. ‘’We zijn op één kwartier na de hele wedstrijd de bovenliggende partij geweest, maar we staan wel met lege handen. Natuurlijk hadden we beter om moeten gaan met de kansen, maar daarnaast drukte de scheidsrechter een te grote stempel op de wedstrijd. Natrappen van de tegenstander werd niet bestraft en wij gaan er twee keer met rood af’’, aldus de balende Mark van Os. OHVV speelt zaterdag op het Sportpark Eeweg om 14.30 uur tegen Rijnmond Hoogvliet Sport.

OHVV: Wouter Bloothoofd; Dylan van de Loosdrecht, Michael van Maurik, Justin Tromp, Thomas Melching; Jim Baks; Shi-Fa Steehouder (83. Joshua Stout), Gavin van Dort, Thomas van Dort; Ramon de la Haye (70. Rowan van Heijst), Casper Bredius.