Afbeelding
Foto: PR

Spijkenisse bijt in het stof tegen SC Feyenoord

Sport 395 keer gelezen

Rotterdam - De mededeling van de stadionspeaker van Feyenoord dat het elektronisch scorebord defect was en derhalve niet gebruikt kon worden werd door de Spijkenisser supporters met gehoon ontvangen.

‘Beducht voor een grote uitslag zeker’, reageerde een fan uit de losse pols die doelde op de monsterscore van vorige week tegen Capelle. Het matige duel dat het publiek vervolgens kreeg voorgeschoteld kon de toeschouwers slechts sporadisch bekoren. Eén keer kregen ze de handen op elkaar voor de enige treffer die de wedstrijd rijk was. Feyenoord behaalde een ietwat gelukkige 1-0 zich en proefde daarmee voor het eerst in deze competitie het zoet van een overwinning.

De wedstrijd bleef aan beide zijde lang op slot. In de openingsdagen probeerden zowel Feyenoord als Spijkenisse het middenveld over te slaan met lange halen en het doel te bestoken met afstandsschoten. Pas in de zeventiende minuut veerden de toeschouwers op maar zagen dat Bradley Tuinfort net te laat kwam om doelman Jeffrey Verkerk het voetballeven erg zuur te maken. Twintig minuten later vertrok Jawad Bellahsan voor een avontuur op links en het schot dat hij na een solo afvuurde miste maar nipt het Rotterdamse doel.

Uit het niets
En uitgerekend op het moment dat iedereen vrede had met een gelijke ruststand vertrok Junior Obiku op links en was elke Spijkenisser verdediger te snel af. De tot dan toe onzichtbaar in de wedstrijd gebleven Obiku die goed was opgeborgen bij zijn directe opponent Xander Buitenhek kon doorstomen tot vlak voor het doel en schoot van dichtbij onhoudbaar de bal in het met: 1-0.

In de tweede helft deed Spijkenisse er nog alles aan gelijk te maken doch ontbeerde daarbij het kleine beetje geluk dat daar voor nodig was. Daarbij haalden de bezoekers alles uit de kast. Marvin van der Pluijm, Daan Bourgonje en Jawad Bellahsan faalden echter met de haven in zicht. Neal van Buuren was nog het dichtste bij het zo gewenste resultaat maar zag zijn inzet het doel bij het sluiten van de markt net missen.

Het was daarnaast ontegenzeglijk aan Ragip Ozrak (foto) te danken dat Spijkenisse al die tijd uitzicht op tenminste een gelijkspel bleef houden. Hij hield zijn ploeg met enkele gedurfde reddingen tot aan het bittere einde in de race.

SC Feyenoord-Spijkenisse 1-0 (1-0). ‘45 Junior Obiku 1-0.

Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek (’75 Neal van Buuren), Morris de Hoog, Daan van der Harst (’70 Marvin van der Pluijm), Dwaite Duurham, Alessandro Franzoso, Felino Jardim, Julièn Gret (’57 Daan Bourgonje), Ricardo van Twist (70’ Sirano Kartosonto), Bradley Tuinfort, Jawad Bellahsan.

Bijzonderheden: scheidsrechter Jaagar Aafouallah uit Eindhoven zat kort op de wedstrijd en gaf de gele kaart aan Rowendley Martijn en Samet Dag van SC Feyenoord en Ricardo van Twist en Jawad Bellahsan van Spijkenisse

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws