’t Capproen behaalt knap resultaat tegen Zaamslag

Sport 272 keer gelezen

Hellevoetsluis- ’t Capproen heeft een huzarenstukje geleverd door titelkandidaat Zaamslag op een 16-16 (9-11) gelijkspel te houden. Brittany de Kruif bezorgde haar team bij 14-16 met twee voltreffers een dik verdiend punt.

‘’Het gelijkspel voelt aan als een overwinning’’, stelde coach Alex Krol. ‘’Na de evaluatie vond de groep dat er zelfs meer in had gezeten. Maar we hebben op de 1-0 voorsprong in de eerste minuut na de hele wedstrijd achter een achterstand aan lopen hollen. Dat deden we met vol overgave, want we bleven tot aan de rust met 9-11 goed bij. Zaamslag moest het hebben van de fysiek sterke heren. Wij hebben in de tweede helft kort op de dames gespeeld, zodat de heren moeilijker te bereiken waren.’’ De nederlaag leek bij 9-13 in de tweede helft nabij, maar ’t Capproen bleef knokken voor het resultaat. Het was uiteindelijk Brittany de Kruif, die haar ploeg met een afstandsschot en een vrije worp kort voor tijd weer langszij bracht. ‘’Wij hebben in de taken goed verdedigd en zijn daarnaast ons eigen spel blijven spelen. Het is nu zaak om in de derde klasse door te groeien, de schroom van ons af te werpen.’’ Nik Stolk viel uit met een enkelblessure. ’t Capproen speelt zaterdag in het Zeeuwse Kapelle tegen KVK.
‘t Capproen: Dianne Kuiper (4 keer), Color van der Perk (3 keer), Richard van Marion (1 keer), Freek Sjouw (31. Roy Vermaat); Roan Jongejan, Nik Stolk (40. Freek Sjouw), Zoë van der Perk (1 keer, 35. Yentl van der Perk 1 keer), Brittany de Kruif 6 keer).