Grote vreugde bij de spelers van Spijkenisse. Foto: VV Spijkenisse

Zevenklapper voor VV Spijkenisse

Sport 307 keer gelezen

Spijkenisse - Het kan soms verkeren. De ene keer vliegen ze er zo maar in en de andere keer krijg je de bal met geen mogelijkheid in het doel.

Spijkenisse kon in de thuiswedstrijd tegen het favoriete Capelle niets verkeerds doen en toverde na achttien minuten spelen al een 4-0 voorsprong op het electronische scorebord. Capelle kreeg in alles wat het ondernam op het sportpark Jaap Riedijk lik-op-stuk en verdween door de zijdeur uit de arena met een 7-1 nederlaag.

Na twee minuten spel kwam de bal bij één van de eerste aanvallen van de thuisclub bij Bradley Tuinfort die het kleinood langs de debuterende doelman José Fortes Almeida dos Reis deponeerde: 1-0. Vier minuten later zorgde Jawad Bellahsan voor de tweede treffer van de thuisclub met een lob van waaruit de bal via de paal in het Capelse doel verdween: 2-0. En er waren weer zes tellen verstreken toen Jawad Bellahsan op snelheid zijn tweede en de derde voor Spijkenisse er in schoot: 3-0. In de achttiende minuut spurtte Jawad Bellahsan er op links vandoor, zette het kleinood voor en de Capelse verdediger Marciano Pape liep de bal in eigen doel: 4-0. Toen werd het ook de staf duidelijk dat zich iets bijzonder op de thuishaven van Spijkenisse aan het ontwikkelen was. Met karatesprongen en opgeheven armen hoog in de lucht vierden Wubben en van Velzen de riante voorsprong die hun oogappel hadden bewerkstelligd tegen een vertwijfeld naar de vorm zoekend Capelle. Vanaf dat moment deed Capelle pas serieus iets terug en vertoonden zich enkele keren voor het doel van doelman Ragip Ozrak. Na een half uur zette Marlon Slabbekoorn de bal voor het doel en Dwaite Duurham beroerde de bal zo ongelukkig dat deze in eigen doel verdween: 4-1. In de blessuretijd van de eerste helft besliste Jawad Bellahsan de eenzijdige wedstrijd door een door Xander Buitenhek en Felino Jardim opgezette aanval vakkundig af te ronden: 5-1. In de tweede helft zette Spijkenisse het feest voort. Daan Bourgonje scoorde als invaller uit zijn eerste balcontact het halve dozijn vol terwijl Julien Gret het voetbalfeest afrondde tot een heuse zevenklapper. Het is de kunst deze overtuigende overwinning op de juiste waarde te schatten en te waken voor euforie met de wedstrijd tegen Sportclub Feyenoord voor de boeg.

Spijkenisse - Capelle 7-1 (5-1). ‘2 Bradley Tuinfort 1-0, ‘6 en ‘12 Jawad Bellahsan 2-0 en 3-0, ‘18 Marciano Pape e.d 4-0, ‘30 Dwaite Duurham e.d 4-1, ‘45+2 Jawad Bellahsan 5-1, ‘58 Daan Bourgonje 6-1, ‘70 Julien Gret 7-1.

Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Morris de Hoog, Daan van der Harst, Dwaite Duurham (’77 Jayson Donk), Alessandro Franzoso (’79 Isiah Helstone), Ricardo van Twist, Julien Gret, Felino Jardim (’56 Marvin van der Pluijm), Bradley Tuinfort (’56 Daan Bourgonje), Jawad Bellahsan (’77 Adam El Fazazi).

Bijzonderheden: scheidsrechter Robin Punt uit Amsterdam leidde het sportieve duel goed en gaf geel aan Felino Jardim van Spijkenisse en Sander Fischer, Rutger de Bos en Eric Jansen van Capelle

Man van de wedstrijd: Jawad Bellahsan