Hellevoetsluis hervindt zichzelf met knappe overwinning

Sport 299 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft zich na de negatieve zevenklapper tegen Velo knap hersteld, want Arnemuiden werd in de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/’23 aan de Brielsestraatweg met 3-1 (2-0) verslagen.

‘’We hebben de eerste twintig minuten heel goed gespeeld, scoorden in die fase twee keer en zijn na de 2-0 voorsprong wat teruggezakt zonder dat we echt kansen weggaven’’, verklaarde trainer Paul Bestebreur de 3-1 overwinning. Hellevoetsluis nam al na negen minuten spelen de leiding door Jeffrey de Koning, die een aangever van Onur Furuncu verzilverde: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Fabian Boekholt met een individuele actie de marge naar 2-0. Vlak na rust liep de doelverdediger van de Zeeuwen na een ongelukkige overtreding tegen Brendon Jansen tegen een rode kaart op waarna Arnemuiden met tien man kwam te staan. ‘’Dan hoop je dat je de zaak onder controle hebt, maar dan wordt het door een noodlottig foutje toch weer lastig.’’ Bryan Poelman zorgde met een rake kopbal uit een voorzet van Bunyamin Karahan voor opluchting: 3-1. De Hellevoeters verzuimden daarna enkele goede kansen te benutten om de score op te voeren. Fabian Boekholt miste zelfs nog een strafschop. ‘’We hebben na de goede eerste twintig minuten verder een moeizame wedstrijd gespeeld. Ik hoop dat de geblesseerde mensen snel herstellen. We zijn conditioneel momenteel nog niet op competitieniveau. Dus proberen we de schade in de eerstkomende weken te beperken en hopen daarna met een wedstrijdfitte groep weer volop mee te kunnen draaien’’, aldus Paul Bestebreur. Hellevoetsluis moest het stellen met onder andere doelman Dyron Bijl, Glenn Stoffers, Mischa van Kempen en Luuk Engels. Hellevoetsluis speelt zaterdag in Zeeland tegen Yerseke.

Hellevoetsluis: Ti-Jey Bins; Lyshon Leona (54. Bunyamin Karahan), Anthony Bentem, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs (46. Timo Verheij), Brendon Jansen), Bryan Poelman (83. Patrick Haze); Roy van Belle, Serkan Yavuzyigitoglu, Fabian Boekholt.