Tim Schlink matchwinnaar voor HC Voorne

Sport 456 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne hebben zich in de tweede klasse na de nederlaag tegen Pijnacker met een 4-3 (1-0, 0-0, 0-2, 3-1) overwinning tegen HC Dordrecht gerevancheerd. Tim Schlink ontpopte zich in de laatste minuut als matchwinnaar.

‘’Het was een zware, maar leuke pot hockey, die wij heel goed hebben afgesloten’’, genoot Stan Levels nog na van de eerste overwinning. ‘’Dordrecht was meer bezig met randzaken dan met hockey en daar hebben wij van geprofiteerd.’’ Koen van der Vlugt opende tussen de hevige regenbuien door in het eerste kwart de score: 1-0. Nadat de Hellevoeters na rust de voorsprong als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen, veerde de ploeg in het laatste kwart weer op. Robert Felling ramde in het spektakelstuk zoals gewoonlijk een strafcorner tegen de planken: 2-2. De HC leek zes minuten voor tijd met de 2-3 aan het kortste eind te gaan trekken, maar Dyon van den Berg met een fraaie veldgoal (3-3) en Tim Schlink na een prima aanval zorgden ervoor dat de punten toch in eigen huis bleven: 4-3. Doelman Sten Jansen keepte een prima wedstrijd. ‘’We hebben als een sterk collectief keihard gewerkt met als resultaat een verdiende overwinning. Ondanks de regen is het veld goed gebleven. We hebben ons onder barre omstandigheden gefocust op het hockey.’’ HC Voorne speelt zondag in Wassenaar tegen Groen Geel.

HC Voorne: Sten Jansen; Sebastiaan Baanen, Maarten Troost, Joep van Nieuwenhuijze, Guido Osinga; Robert Felling, Luuk Rosenquist, Tim Schlink; Dyon van den Berg, Jimmy Keemink, Camiel Groot. Lucas Waardenburg, Finn Jansen, Hugo Osinga, Koen van der Vlugt.