Afbeelding

HC Voorne opent met winst in sleutelpartij

Sport 149 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne zijn de herstart van de competitie begonnen met een belangrijke 3-1 (2-1) overwinning in de sleutelwedstrijd tegen Ypenburg. De Hellevoeters bezetten halverwege de competitie de derde plaats in de derde klasse op zes punten achter koploper Hoeksche Waard en één punt achter Prinsenbeek.

‘’We hebben een zwaar bevochten overwinning behaalt in een fysieke wedstrijd’’, stelde coach Stan Levels. Beide teams speelden in de emotie waartegen te weinig werd opgetreden.’’ Tim Schlink opende in het eerste kwart met een velddoelpunt de score: 1-0. De aanvoerder van HC Voorne kwam in het tweede kwart ongelukkig ten val en moest met een geblesseerde schouder in het ziekenhuis foto’s laten maken. Jimmy Keemink bracht de HC met wederom een velddoelpunt opnieuw aan de leiding: 2-1. Dezelfde Jimmy Keemink scoorde in het derde kwart via een strafcorner het derde doelpunt voor HC Voorne: 3-1. ‘’We hebben ons vooraf aan de competitie weer goed kunnen voorbereiden.’’ Dyon van den Berg ontbrak bij de thuisclub. HC Voorne speelt zondag de uitbeurt tegen Gouda.

HC Voorne: Sten Jansen; Kai Noppen, Joep van Nieuwenhuijze, Luuk Rosenquist, Maarten Troost; Robert Felling, Lucas Waardenburg, Tim Schlink; Kevin van Rossen, Jimmy Keemink, Camiel Groot. Bas van Walsum, Olivier Schraven, Guido Osinga, Sebastiaan Baanen en Finn Jansen kwamen ook in actie.

HC Voorne Dames 1
Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne zijn de hervatting van de competitie begonnen met een 2-2 (0-1) gelijkspel tegen Rapide. De HC bezet de negende plaats in de derde klasse. ‘’We stonden al na twintig seconden met 0-1 achter’’, gaf coach Caroline van Nieuwenhuijze aan dat haar ploeg nog niet wakker was. ‘’We hebben ons voor de eerste competitiewedstrijd nauwelijks kunnen voorbereiden, dus was het best even wennen. Nadat we met 0-2 waren gekomen, zag ik het team in het vierde kwart opstaan en ongelooflijk knokken voor een goed resultaat. Daar ben ik blij om. Als we het vierde kwart in de volgende wedstrijd tegen Derby in het eerste kwart kunnen meenemen en wat langer kunnen doortrekken, dan kunnen we nog iets moois verwachten. De ploeg heeft als team gevochten. We kunnen wel blijven zeggen dat we een jong team hebben, maar in elke wedstrijd, en de wedstrijden die we achter de rug hebben, hebben zij lering getrokken. Als je fysiek minder bent, zal je slimmer moeten spelen, de bal het werk laten doen.’’ Caroline van Nieuwenhuijze vond het weer prettig om voor publiek te mogen spelen. Alle teams spelen op zondag thuis, dus is er veel bedrijvigheid binnen de club en dat is prettig voor de spelers.’’ Cheyenne van Rossen en Brittany Hoogerwaard scoorden voor de HC. HC Voorne gaat zondag op bezoek in Zwijndrecht voor de wedstrijd tegen titelkandidaat Derby.

HC Voorne: Birthe Witmer; Jada Dreischor, Amber Moerland, Amely Grauss; Sam van Nieuwenhuijze; Daisy Boers, Jaimy Hoogerwaard, Roos van Doorn; Brittany Hoogerwaard, Myke Grijzenhout, Cheyenne van Rossen, Nienke van den Burg, Sanne Moerland, Anne Kerklaan en Jonna Mout.