Olympia recht haar rug

Sport 149 keer gelezen

Spijkenisse - Met drie verliespartijen, blessures, absenties en het door  orona geteisterd korfbalseizoen is het zaak om er met elkaar weer wat positiefs en leuks van te gaan maken. Tegenstander zondag in de Olympia-hal was Triade uit Langerak. In de vorige ontmoeting moest Olympia in het laatste kwart van de wedstrijd na een voorsprong duidelijk haar meerdere erkennen in Triade. Tijd om het tij te keren. Met Eline van de Wacht op de plek van de geblesseerde Tanya van Buuren werd de wedstrijd aangevangen.

En hoe. Olympia stond aan. Na de 0-1 en 1-2 heeft Olympia alleen maar voor gestaan. Met frisse zin. Beseffende dat je elkaar nodig hebt voor een goede en leuke wedstrijd, werd Triade via 6-2, 8-3 en een uiteindelijke 11-5 ruststand langzaam, maar effectief uit de wedstrijd gespeeld, Een speciale vermelding voor Eline de Wacht die als invalster sleurde, scoorde en het team positief bespeelde en zo een belangrijke stempel op de wedstrijd drukte. Nu was het zaak om door te gaan en te zorgen dat ze in dezelfde goede flow bleven zitten als in de eerste helft.

Toen Triade de 11-6 maakte en duidelijk nog geloofde in een goed resultaat, was het Olympia die gelukkig weer snel de 12-6 maakte. Hiermee gaf Olympia duidelijk het signaal dat de pijp nog niet leeg was. En het net zoals Triade nog steeds bleef strijden tot het einde. Triade maakte het gat kleiner naar 12-8, maar het momentum lag duidelijk bij Olympia. Achteraf kan gesteld worden dat de genadeklap uitgedeeld werd na 14-8. Olympia liet zich niet meer van de wijs brengen en liet Triade niet meer dichterbij komen dan 4 doelpunten. Na 14-10, 15-10, 16-11 en 18-12 met nog acht minuten te spelen was de verdiende overwinning een feit. Bij een mooie eindstand van 19-15 werd er afgefloten. Nog een mooi moment om te benoemen in de wedstrijd was nog dat A-junior Fenne van Oranje haar verdienstelijke debuut heeft gemaakt in de hoofdmacht van Olympia in de slotfase.

Coach Lorenz Cafferata was in zijn nopjes. ‘Dit hadden we zo nodig met zijn allen. De twee punten zijn een mooie en terechte beloning, maar het gaat mij juist om de positiviteit, plezier en wedstrijdinstelling van iedereen. Dat is de grote winst van vandaag. Je merkt dan ook dat het (korfbal)plezier weer boven komt drijven bij iedereen’,  glundert de coach.

Olympia draagt nu in de derde klasse 3Ha de rode lantaarn over aan Sperwers Rotterdam. Dit is in de komende twee speelrondes de tegenstander. Te beginnen met een thuiswedstrijd deze week om 19.35 uur.

Olympia 2 heeft er mogelijk mede voor gezorgd dat Olympia 1 ook zo goed gespeeld heeft. Ook Olympia 2 heeft in een aanstekelijke wedstrijd voorafgaand aan Olympia 1 een puike pot korfbal binnen de lijnen neer gelegd. Net zoals bij 1 werd er bij 2 vol positief enthousiasme met elkaar tegen aan gegaan. Met een meelevende bank was het feestje compleet. 17x gescoord in een wedstrijd waarin Triade 2 geen moment rust werd gegund. Met 17-11 was de overwinning dan ook duidelijk voor Olympia. Komende week mag Olympia 2 zijn uitnederlaag tegen PKC 7 goed maken in een thuiswedstrijd. Aanvang 18.20 uur.