Afbeelding
Archieffoto Theo van Kralingen

OHVV weer op schot tegen Melissant

Sport 160 keer gelezen

Melissant- OHVV heeft de draad na twee nederlagen op rij op tijd weer opgepakt door in Melissant de gelijknamige club met 1-6 (1-3) de oren te wassen. De Oudenhoornaars bezetten achter DVV ’09, dat met 6-0 zegevierde over Rockanje, de tweede plaats in de vierde klasse I.

‘’Deze overwinning hadden we even nodig’’, was de opluchting bij trainer Mark van Os merkbaar. ‘’We hebben legio kansen gehad, maar ik ben blij dat we er een goede score aan hebben overgehouden. We hebben bovendien geen kans weggegeven, maar kregen toch een goal tegen.’’ Arie Bravenboer had met drie treffers een groot aandeel in de overwinning tegen de bijna hekkensluiter. Het was op een bizar slecht veld lang wachten eer de bezoekers de score openbraken. Arie Bravenboer opende in de sportieve wedstrijd na ruim twintig minuten spelen de score op een aangever van Ömer Ayildiz en twee kapbewegingen: 0-1. Bravenboer werd een kwartier later binnen de zestien neergelegd, waarop hij het vonnis vanaf elf meter zelf voltrok: 0-2. Verdediger Timo Blommers miste op het hobbelige veld een stuiterbal van Gavin van Dort waarop Melissant terug kon komen tot 1-2. Doch op slag van rust knalde David Keijzerwaard na balverlies de ruststand naar 1-3.

Scheidsrechter Brouwers bleef in de rust geblesseerd achter in de kleedkamer, waarop assistent-scheidsrechter Meindert Voogt (voorheen scheidsrechter in de hoofdklasse) uit Hellevoetsluis zich na beider goedvinden bereid vond de leiding van hem over te nemen. OHVV ging verder waar het was gebleven, want na twee minuten spelen tekende Arie Bravenboer uit een vrije trap voor zijn derde treffer: 1-4. David Keijzerwaard kopte vervolgens een hoekschop van Jim Baks tegen het garen: 1-5. De 17-jarige Thomas van Dort scoorde op een aangever van Ramon de la Haye zijn allereerste doelpunt voor de hoofdmacht van OHVV: 1-6. ‘’Het was een eenvoudige overwinning, maar blij dat we na twee nederlagen de drie punten pakken. Dit was het sein om nu weer door te jagen op DVV ’09. We hebben het lek nog niet boven, maar zijn weer op de goede weg. Het vertrouwen is overigens nooit geschonden.’’ De geschorsten Dylan van de Loosdrecht en Shi-Fa Steehouder en de geblesseerde Jonathan Francesca ontbraken. OHVV speelt zaterdag om 14.30 uur op het sportpark Eeweg tegen SNS.

OHVV: Wouter Bloothoofd; Thomas van Dort, Michael van Maurik, Timo Blommers, Chris Peters; David Keijzerwaard (65. Niels Bekker), Jim Baks, Gavin van Dort; Ramon de la Haye; Ömer Ayildiz (70. Joshua Stout), Arie Bravenboer.