Afbeelding

OHVV doorbreekt muur van Zwartewaal

Sport 245 keer gelezen

Oudenhoorn - OHVV heeft het debacle tegen Quintus (7-0 nederlaag) volledig weggepoetst door met 3-1 (1-0) te zegevieren in de derby tegen Zwartewaal.

‘’We hebben als bovenliggende partij een aardige eerste helft gespeeld tegen een Zwartewaal dat niet echt wilde voetballen, maar was gekomen om vooral tegen te houden’’, stelde trainer Mark van Os. Gavin van Dort opende tien minuten voor rust de score voor de Oudenhoornaars. OHVV startte in de eerste helft goed, maar waar het de kansen liet liggen, sloeg Zwartewaal in de counter toe: 1-1. Wouter Bloothoofd voorkwam daarna met een knappe redding een nieuwe Zwartewaalse doorboring en de lat schoot de sluitpost van OHVV eveneens een keer te hulp. ‘’Dat was even een lastige fase’’, gaf Van Os toe. Tien minuten voor tijd zorgde Arie Bravenboer met de 2-1 voor opluchting en bepaalde Ömer Ayildiz de eindstand op 3-1. ‘’De kwaliteit gaf de doorslag en ook conditioneel waren we een stukje verder dan Zwartewaal. Toch denk ik dat we onze favorietenrol hebben waargemaakt tegen een Zwartewaal dat zeker bovenin de vierde klasse gaat meedraaien. De drie punten geven moraal voor de topper in en tegen Stellendam aanstaande zaterdag. Ondanks de zege zit er nog veel ruimte in het voorverdedigen.’’

OHVV: Wouter Bloothoofd; Shi-Fa Steehouder (72. Timo Blommers), Michael van Maurik, Dylan van de Loosdrecht, Chris Peters; Jim Baks; Jonathan Francesca (70. David Keijzerwaard), Ramon de la Haye, Gavin van Dort; Arie Bravenboer, Niels Bekker (70. Ömer Ayildiz).