Nieuwenhoorn behoudt kans op volgende bekerronde

Sport 253 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Nieuwenhoorn heeft zich afgelopen zaterdag met een 5-2 (2-1) overwinning tegen SVC ’08 gerevancheerd voor de 3-0 nederlaag tegen Nootdorp. De zwartwitten behouden daarmee de kans zich te plaatsen voor de volgende bekerronde van het district West II.

Dan Rolandus

‘’Het was een aparte wedstrijd met goed voetbal en strijd totdat er bij de stand van 1-0 een speler van SVC werd uitgestuurd’’, doelde trainer Oscar Biesheuvel op het feit dat SVC zich met tien man voor de goal bleef hangen, loerend op een counter. ‘’We speelden goed voetbal, gingen de duels aan en leverden de strijd, elementen die straks nodig zijn om een goed figuur te slaan in de eerste klasse. We zijn de hele wedstrijd niet echt in de problemen gekomen. De tegengoals kwamen voort uit onoplettendheid bij spelhervattingen en dat mag niet gebeuren.’’ Nieuwenhoorn nam na twintig minuten spelen met 1-0 de leiding door Noah Lucho Harms. Nadat er een speler van SVC ’08 was uitgestuurd, bracht Melvin Winterberg met een fantastische krul in de winkelhaak de stand op 2-0. ‘’Als wedstrijd is het tegen tien man dan eigenlijk gelopen.’’ Uit één van de counters kreeg de club uit Wassenaar een vrije trap en scoorde prompt de 2-1. Nieuwenhoorn was in de tweede helft veruit de bovenliggende partij tegen de tweedeklasser. Dimitri Gomes Almeida promoveerde een voorzet van Victor de Blok naar 3-1.

De invallers Tom Sleeuwenhoek en Danique Wolters scoorden de 4-1 en de 5-2. ‘’We gingen in tegenstelling tot tegen Nootdorp meer de duels aan. Wij hadden in het begin moeite met de pressie van Nootdorp, konden er moeilijk onderuit voetballen. Daarna ging het wat beter, scoorden ook, maar de goal werd afgekeurd. Juist op het moment dat de wedstrijd in ons voordeel leek te kantelen, scoorde Nootdorp drie keer binnen vijf minuten. Zij waren feller in de duels, gaven de goals te gemakkelijk weg en scoorden moeilijk. Dat moeten we in de competitie niet hebben. Tegen SVC ging dat een stuk beter, we gaven weinig weg en scoorden vijf keer.’’ Oscar Biesheuvel is blij dat Dimitri Gomes Almeida en Gregory Paula weer vrij zijn van blessures en Danique Wolters en Frank Molendijk weer fit zijn. De trainer van Nieuwenhoorn sprak zijn bezorgdheid uit over spits Jeffrey Burger. ‘’Jeffrey heeft een scheurtje in de achillespees en zit nu in het gips. Nieuwenhoorn speelt zaterdag in Rotterdam-Oost de laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker tegen AV Sparta.

Nieuwenhoorn: Ünal Can Bayka; Gregory Paula, Mike van de Ruit (65. Roeland de Bruijne), Frank Molendijk, Victor de Blok; Melvin Winterberg, Delano a Cohen (65. Danique Wolters), Frank de Regt; Lars van Orselen (46. Merijn Wolters), Dimitri Gomes Almeida (65. Tom Sleeuwenhoek), Noah Lucho Harms.