Simonshaven kon pas laat in het duel met WCR het doel vinden, waardoor men de opgelopen achterstand niet meer kon inlopen.
Simonshaven kon pas laat in het duel met WCR het doel vinden, waardoor men de opgelopen achterstand niet meer kon inlopen. Foto: Peter de Jong

Punt voor Zuidland, nederlaag voor Simonshaven

Sport 310 keer gelezen

Simonshaven/Zuidland – Met een beperkt programma in het amateurvoetbal werd 2019 afgelopen zaterdag afgesloten door Zuidland en Simonshaven. Aanvankelijk moest ook GHVV'13 in actie komen, maar het duel tegen HBSS werd afgelast.

Alex Hordijk

In de derde klasse trad Zuidland als nummer vijf aan tegen nummer twee Kethel Spaland en speelden de ploegen met 2-2 (2-1) gelijk. In de vierde klasse speelde de nummer voorlaatst, Simonshaven aan de Schuddebeursedijk tegen nummer vier WCR uit Rhoon, dat duel eindigde in 2-3 (0-3).

Prima duel
Voor Simonshaven dateerde de enige zege van deze competitie op 26 oktober, toen men op bezoek ging bij hekkensluiter Piershil. Zaterdag kwam daar voor de ploeg van trainer Peter Hoek geen verandering in. Al had er voor Simonshaven wel veel meer ingezeten dan de 2-3. 'Dit is heel erg zuur voor ons, je doet goed mee en toch sta je weer met lege handen', zei Peter Hoek na het duel. In het duel gaf Simonshaven het voor rust overigens makkelijk weg. Fouten achterin werden afgestraft en slordig balverlies eindigde meestal in een prima kans voor de gasten uit Albrandswaard. Het was Darragh Zondervan die na twaalf minuten het doel van Johan van Es wist te vinden. Net toen Simonshaven na een klein half uur de eerste mogelijkheid kreeg was het Zondervan die vervolgens de tweede van de middag er wist in te leggen en nog voor de thee was het Jeremy van der Ent die voor de ruststand van 0-3 zorgde. Na de rust was er toch een ander spelbeeld en was het voornamelijk Simonshaven dat het betere spel had en kansen kreeg, maar deze niet wist te verzilveren. Dat gebeurde toen na een uur spelen Nicky Sol binnen een minuut twee keer geel kreeg bij WCR en mocht inrukken. Simonshaven bleef het hierna proberen, maar het had tot vijf minuten voor tijd nodig om Guus Voulon de 1-3 te laten maken. Een minuut later was het Patrick van Veelen met de aansluitingstreffer, maar daarna kreeg Simonshaven de bal niet meer in het doel. 'Die jonge gasten konden heel goed mee en zijn nu net na het duel erg teleurgesteld. We krijgen niet genoeg kansen, maar op basis van de tweede helft hadden we zeker een punt verdiend. Je ziet bij vlagen prima spel, maar ik heb het dit seizoen al zo vaak moeten zeggen, dat we dan niet worden afgestraft en dan sta je op één doelpunt met lege handen. Ik hoop dat in de tweede seizoenshelft eens een keer andersom te zien', gaf Hoek aan. Simonshaven gebruikt de komende weken om onder meer in Torremolinos te gaan werken aan het tweede deel van het seizoen. Voor de ploeg van Peter Hoek staat op 18 januari al het inhaalduel met Zinkwegse Boys op het programma.

Zuidland
In de derde klasse deed Zuidland het zaterdag uitstekend tegen Kethel Spaland. 'Vooraf teken je voor deze uitslag, maar er had wel meer in gezeten', vond technisch manager Jaap van Sintmaartensdijk. Zuidland kwam in het duel met de Schiedammers op achterstand, maar Neal van Buren zorgde ervoor dat de ploegen weer naast elkaar werden gebracht. Kort voor rust was er een eigen doelpunt van Kethel Spaland, dat voor 2-1 zorgde. Na rust kwam Zuidland met een man minder te staan door twee gele kaarten van Jim van Burik. In het laatste kwartier kwam Kethel Spaland langszij. 'Wij verzuimden onze kansen af te maken. We kregen het nadat we met tien man stonden moeilijker. Zij speelden erg opportunistisch. We speelden voor rust beter dan erna, maar zijn uitermate tevreden hoe het gaat', besloot Jaap van Sintmaartensdijk, die vervolgens aangaf te hebben verlengt met oefenmeester Tom Larssen.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws