SC Botlek verloor zaterdag op sportpark De Brug met 1-3 van het Vlaardingse VFC en staat nu voorlaatste. Foto: Peter de Jong

SC Botlek zit in de hoek waar de klappen vallen

Sport 186 keer gelezen

Spijkenisse – Het wil nog maar niet lukken met SC Botlek dit seizoen. De ploeg vertoeft onderin de derde klasse en als men daar aan het einde nog staat, betekent dit rechtstreekse degradatie. Zaterdag ontving de ploeg van Ad Reitenbagh het Vlaardingse VFC en verloor men met 1-3 (0-2).

Het was een stuk beter wat de spelers lieten zien dan een week eerder in de met 6-0 verloren derby met Zuidland. Botlek begon prima aan het duel maar Oppong kon niet tot scoren komen. Dat deed VFC na dertien minuten wel. Tien minuten voor rust liet Patrick de Zoete de bal los en was de 0-2 een feit. Na twintig minuten deed Zakaria Cheikh iets terug, maar snel erna kreeg VFC een strafschop dat de 1-3 betekende.

Gelijk opgaand
'Het was eigenlijk een gelijk opgaand duel. Door twee slippertjes kom je dan op achterstand. Zo geef je het cadeau. Zij worden ook wel getipt als ploeg die hoge ogen gaat gooien maar ik raakte niet onder de indruk van hen. Na rust maak je de aansluiting en hoop je nog op de gelijkmaker, maar de strijd was gestreden na de penalty', vond Reitenbagh. SC Botlek staat voorlaatste op de ranglijst en ontvangt zaterdag koploper Cion. Daarna is het winterstop.