Koos Smeding: 'De selectie heeft potentie, maar we concluderen dat er ook nog een hoop verbeterpunten liggen.'
Koos Smeding: 'De selectie heeft potentie, maar we concluderen dat er ook nog een hoop verbeterpunten liggen.' Foto: Peter de Jong.

De Kempvis wil ondanks misstap meedoen

Sport 360 keer gelezen

Spijkenisse- De waterpolosters van De Kempvis hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door in het Rivièrabad in Spijkenisse de topper in de eerste klasse A tegen WZC 2 uit Zoetermeer met 5-8 (0-1, 3-4, 0-3, 2-0) te verliezen. Desondanks wil coach Koos Smeding in de top blijven meedoen voor de prijzen.

Dan Rolandus

'De krachtsverschillen in de top-4 zijn niet zo groot, wij staan op de derde plaats op drie punten van koploper Katwijk 2', rekent coach Koos Smeding voor dat het nog niet gedaan is met zijn team. 'We hadden deze wedstrijd niet hoeven te verliezen, maar als je uit negen man-meer situaties zelf niet eenmaal scoort en de tegenstander uit elf meer-situaties drie keer, dan verlies je de wedstrijd.'

''Heen en Weer''
Koos Smeding nam met assistent-coach Bart Kok en keeperstrainer Mark de Haan aan het begin van het seizoen de coaching over van Peter Verschoor, die met het vrouwenteam promoveerde naar de Bond-derde klasse en vorig jaar weer degradeerde naar de eerste klasse regio West. 'Het team balanceert al enige jaren op de rand van de bondsklasse en de eerste klasse', geeft de voormalige speler van Heren 1 aan dat het team wellicht te groot is voor het servet en te klein is voor een tafellaken. 'Kijk, we gaan ten alle tijden voor de overwinning, maar reëel gezien is het beter dat we voorlopig gewoon lekker blijven meedraaien in de top. We spelen bij vlagen leuk waterpolo met een mix van ervaren krachten en jonge meiden. We hebben een grote groep van dertien speelsters die we allemaal laten spelen. We zijn een "recreatie"club met ambities, geen club waar de drang van het moeten presteren achter zit. Zijn alle dertien speelsters present, dan willen zij ook allemaal spelen. Het is dan wel zaak dat zij alles uit de beschikbare speeltijd moeten halen om tot een goede prestatie te komen. Dus moet het team de hele wedstrijd volle bak kunnen gaan.' De waterpolosters van De Kempvis verloren eerder in het seizoen de topper tegen De Linge/PCG in eigen huis met 3-7 en zegevierde in De Haag met 5-7 over Waterpolo Den Haag 2. 'We hadden van Peter Verschoor al doorgekregen dat het tegen De Linge een moeilijke wedstrijd zou worden. Het team was te gespannen, te nerveus. Voordat we in het water lagen stonden we al met 0-1 achter. Tegen Den Haag, een andere topper, speelden we heel sterk in de eerste twee periodes. We speelden met zelfvertrouwen en dat is wat wij als technisch trio willen zien. De trainingsfaciliteiten zijn er wel, maar gelet op de tijd van 21.30 uur niet ideaal. Wij trainen in principe drie keer in de week, maar gelet op de studerende meiden snap ik dat zij twee keer per week trainen. Gelukkig is de trainingsopkomst goed.' Koos Smeding is een kind van de club, was eerder coach van Heren 1 en had ook een jeugdteam onder zijn hoede. 'Ik wilde vanwege mijn dochter de kleinste jeugd gaan trainen, maar toen de oproep van Dames coach voorbij kwam ben ik de uitdaging aangedaan', sluit de 38-jarige verpleegkundig specialist in de kinder- en jeugdpsychiatrie op de Zuid-Hollandse Eilanden af. 'Bart en ik zijn het diepe ingegaan, want wij waren door onze activiteiten bij de mannen nauwelijks op de hoogte van het damespolo. We kenden de speelsters alleen bij het voorbijkomen binnen de club, maar hebben hen nooit echt zien spelen. We kenden de tegenstanders niet, dus was het lastig om in het ongewisse de competitie in te gaan. Om een strategisch en tactisch plan op te stellen gaan we in overleg met de speelsters of mensen, die de tegenstanders wel kennen. De selectie heeft potentie, maar we concluderen dat er ook nog een hoop verbeterpunten liggen.'

De Kempvis: Van der Borgt; Van Yperen (1 keer), Kuller, Yvette Kleinherenbrink (1 keer), Klaassen, Corpeleijn, Huurman (1 keer), Sofie Kleinherenbrink (1 keer), Bakker (1 keer), Kans, Vermeer.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws