Afbeelding

Hellevoetsluis brengt eerste schaap over de dam

Sport 155 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft na twee nederlagen met een 3-0 (1-0) overwinning tegen FC Axel eindelijk toegeslagen. Daarmee zijn de Hellevoeters verlost van de laatste plaats in de tweede klasse E.

''We hebben met een kansenverhouding van 15-0 dik verdiend gewonnen'', stelde trainer Edwin de Koning. ''Eerder in de week waren er al tekenen van herstel met de 2-5 overwinning tegen Rozenburg, de ongeslagen koploper in de tweede klasse D. We hebben wat zaken doorgevoerd tegen Axel. Met Frenk van Gelderen in het hart van de defensie waren we met een ander middenveld aanvallender ingesteld.'' Hellevoetsluis nam na ruim een halfuur spelen de leiding door Brian Poelman: 1-0. De thuisclub verzuimde vervolgens met een gerust gevoel de kleedkamer in te gaan. ''Ik heb tijdens de rust gezegd dat wij verzuimd hebben Axel de knock-out toe te dienen, hen met de minimale voorsprong onnodig in de wedstrijd hebben gehouden en het niet zo mag zijn dat zij met één enkele uitval op 1-1 zouden komen. We hebben in de tweede helft tachtig procent op de helft van Axel gespeeld.'' Hellevoetsluis haalde halverwege opgelucht adem toen Marley Dors op aangeven van Gaulthier Obiango de 2-0 liet aantekenen, en Obiango (de man van de wedstrijd) uit een voorzet van Dors de eindstand bepaalde op 3-0. ''Ik heb genoten van het spel, maar dat we te naïef waren in het benutten van de kansen. Dit was in deze fase van de competitie een belangrijke overwinning.'' Bij Hellevoetsluis ontbrak Öner Sang-A-Jong. Hellevoetsluis 2 won in de reserve eerste klasse met 3-0 van Neptunus/Schiebroek 2.

Hellevoetsluis: Thijs Oostrijck; Rucentney Benito, Frenk van Gelderen, Vincent Mast (80. Jeffrey de Koning), Stefan Tuns (41. Patrick Haze); Serkan Yavuziygitoglu, Quincy de Lobel, Brian Poelman; Marley Dors, Frank de Regt, Gaultier Obiango (78. Hamdi Ackcay).