Ronde van Zuidland staat garant voor spektakel | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Daan van Sintmaartensdijk hoopt de vorm mee te nemen naar de Ronde van Zuidland waar hij wil er in wil vliegen.
Daan van Sintmaartensdijk hoopt de vorm mee te nemen naar de Ronde van Zuidland waar hij wil er in wil vliegen. (Foto: Dan Rolandus)

Ronde van Zuidland staat garant voor spektakel

  •   120 keer gelezen   Sport

Zuidland- De Stichting Wielerronde Zuidland kan zich aanstaande zaterdag voor de 66e editie van de Wielerronde van Zuidland verheugen op een groot aantal deelnemers in alle categorieën onder wie veel regiogenoten.

Dan Rolandus

De Wielerronde van Zuidland kende mooie winnaars als Servais Knaven (1990), Rob Sienders (o.a. 1993 en 1996), Anton van Putten uit Hellevoetsluis (1992), Jan Goedendorp uit Oudenhoorn (1994), Michael Vingerling uit Hellevoetsluis (2011 en 2013) en Noord-Hollander Cees Bol (dit jaar in de Tour met Team Sunweb). Arthur Farenhout uit Zuidland stond inclusief drie overwinningen (1991, 1997, 2006) liefst zeven keer op het podium in Zuidland en broer Edward Farenhout stond inclusief één overwinning in 2004 zes keer op het podium. In 1991 stonden Arthur Farenhout met Edward op één en twee en in 2004 waren de rollen op plaats één en twee omgedraaid.

Vlammen
Bij de elite/beloften komen renners als sprinter Nick van der Meer, de gebroeders Raymond en Michel Kreder, Coen Vermeltfoort en diens Zuidlandse ploeggenoot Daan van Sintmaartensdijk aan de start. Afgelopen zondag maakte Daan van Sintmaartensdijk het feest in de wielerklassieker de Ronde van de Achterhoek voor zijn ploeg Alecto Cycling compleet door achter zijn ploeggenoten Marco Doets en Coen Vermeltfoort als derde te eindigen. 'Dat was bizar mooi', straalde de Zuidlander. 'Nadat ik het in de finale had geprobeerd, sprong Marco Doets weg en kwamen we met z'n vieren (verder met Robin Lowik en Rick Ottema, DR) vooruit te zitten. Met nog vijf kilometer demarreerde Marco en werden wij opgeslokt door het peloton. Terwijl Marco naar de overwinning reed, was het voor mij en Coen zaak om als eerste door de laatste bocht te komen. Dat lukte met Coen (Vermeltfoort, DR) vooruit en ik erachter goed. Eén, twee en drie, was mooi om te zien.' Daan van Sintmaartensdijk zaterdag in actie in de Ronde van Zuidland. 'Eerst nog Veenendaal-Veenendaal. Als ik zoals momenteel finales kan rijden, de vorm goed blijft, wil ik er in Zuidland lekker invliegen.' Andere regiorenners zijn Jordi Talen uit Spijkenisse, Marco Geleijnse (PRC Delta/Lindeloof) uit Hellevoetsluis, Christian Kuikstra uit Heenvliet, de broers Tony en Lennart Reijtenbagh uit Zuidland, wereldkampioen Police & Fire Games John Roos uit Middelharnis, Edward Sol uit Spijkenisse en de in Amersfoort woonachtige Briellenaar, Jorrit Walgien. Daan Hoole kan zijn titel in Zuidland niet verdedigen vanwege zijn deelname aan de Tour de l 'Avenir.

Nieuwe passie
Kees Jan den Hartog heeft in het wielrennen zijn nieuwe passie gevonden. 'Ik fiets nu voor het derde jaar mijn wedstrijdjes in de regio en heb op de fiets een nieuwe sport gevonden waar ik mijn energie in kan stoppen', geeft de voormalige middenvelder van Zuidland, PFC en OHVV aan het wielerwereldje leuk te vinden. 'Ik heb achttien jaar in een eerste elftal gespeeld en rijd nu met een TMZ-licentie mijn wedstrijden.' De 38-jarige Zuidlander staat zaterdag aan de start in de categorie Sportklasse/Basisleden. 'Zuidland is de ronde van het jaar, daar moet je als Zuidlander bij zijn. Leuk fietsen voor veel bekenden en gasten waar je het hele jaar mee fietst.' De overige regiorenners zijn verder Marco van Houten uit Brielle, Willem Kegge uit Vierpolders, Maurice de Keijzer uit Zuidland, Leon Oosters uit Hellevoetsluis, Robert Reincke uit Hellevoetsluis, Carlo Schierbeek uit Spijkenisse, Erik Stolk uit Oostvoorne, Toine Toussaint uit Brielle, Lennart van Houten uit Brielle en Kevin van der Velde uit Spijkenisse.

Ploegentijdrit
De zevende editie van de bij het thuisfront populaire ploegentijdrit zal worden verreden op een parcours grotendeels door de Bernisser polder. Vorig jaar won Autorijschool 'Sland de rit met Tony Reijtenbagh, Daan Hoole, Roel van Sintmaartensdijk en Lennart Reijtenbagh.

Programma 66e Wielerronde van Zuidland
12.00 uur: Nieuwelingen.
13.15 uur: Sportklasse en Basisleden.
14.45 uur: Elite/beloften/Profs B/Amateurs.
17.00 uur: Ploegentijdrit (17,1 km).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>