Afbeelding
Foto: PR

Vierde NK wedstrijd voor ACT Breederland

Sport 143 keer gelezen

Gendringen - Zaterdag vond de vierde wedstrijd in het NK Autocross plaats in Gendringen (Gelderland).

Uiteraard was ACT Breederland van de partij. De Baleno is de afgelopen weken van een nieuwe voorkant voorzien; de schade na de vorige wedstrijd viel behoorlijk tegen.

In de eerste manche wist Peter Breederland een tweede plek te behalen, net als in de tweede manche. In de derde manche ging de start vanaf de laatste rij prima. Na de eerste bocht lag Peter op de vijfde plaats. Ronden lang werd hij opgeduwd door Mike Emons, terwijl hij zelf Richard Kools op de hielen zit. Op het moment dat Peter Kools gedeeltelijk voorbij was, kwam deze naar buiten en duwde Peter dwars voor zijn wagen waardoor die geraakt werd door Emonds met als gevolg dat het rechterwiel eraf ging.

Vijf minuten voor de start van de finale kwam de Baleno opgelapt uit de tent. Er moest wel e.e.a. geimproviseerd worden. Hij startte op de achtste startplek en wist als derde uit de eerste bocht te komen. Ronden lang vocht hij met Reinders om de tweede plek. In de zesde ronde wist hij die plek te bemachtigde en werd de jacht ingezet op Verberk die vier seconden voor hem reed. Bij de finish waren daar nog net twee seconden van over. Een tweede plaats bij deze wedstrijd is goed voor de punten van het team.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws