Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Krijgt Nissewaard een AZC?

Politiek 941 keer gelezen

Spijkenisse - Het COA heeft laten weten dat ze asielzoekerscentra meer over het land wil verspreiden, waarbij vooral het westen van het land in beeld komt omdat er daar verhoudingsgewijs weinig opvanglocaties zijn.

De Volkspartij Nissewaard heeft de burgemeester gevraagd of deze wens van het COA inhoudt dat de mini AZC op de Boyleweg in gebruik genomen gaat worden voor de opvang van voornamelijk asielzoekers uit veilige landen die door de burgemeesters van Ter Apel en Weert als onhandelbaar en gajes worden omschreven. Peter van der Velden hoopt niet dat dit 'tuig' in Nissewaard ondergebracht wordt en wilde weten hoe de veiligheid van de burgers gewaarborgd gaat worden.

Burgemeester Van Oosten heeft hierop gereageerd met de mededeling dat niet alle asielzoekers tuig zijn, maar dat mensen die zich niet gedragen op dezelfde manier aangepakt zullen worden als andere overlastgevers. De burgemeester heeft echter nog geen signalen gekregen dat de locatie weer in beeld is. De wethouders Mijnans en Bal hebben VPN laten weten dat de vergunning voor de Boyleweg stopgezet is en het niet toegestaan is om daar te overnachten. Op het moment dat het COA de locatie zou willen gebruiken, zal er een nieuwe vergunning aangevraagd moeten worden.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws