Afbeelding
Foto: TeNNet

LOB: College participeer maximaal bij converterstation

Politiek 286 keer gelezen

Simonshaven - TeNNet heeft plannen om een converterstation te realiseren in de polder Biert bij Simonshaven als onderdeel van de windmolenopgave.

Het project heeft de naam Net op Zee Ijmuiden Ver Beta gekregen..

LOB is van mening dat de gemeente Nissewaard maximaal moet participeren in dit project om zodoende de inpassing in de polder Biert goed aan te laten sluiten binnen het natuurlijke polderlandschap. Bij de bouw van het bestaande verdeelstation heeft TeNNet toegezegd om bosschages aan te leggen, echter tot op de dag van vandaag is daar niets van terecht gekomen. LOB betreurt dat. Doordat de gemeente Nissewaard wordt omringd door windmolens is het van extra belang dat er extra aandacht wordt geschonken aan een natuurlijke uitstraling van de objecten welke midden in een polder worden gebouw. LOB verwacht van het college van Nissewaard dat zij extra inspanningen levert om dat te realiseren en zal dat ook regelmatig toetsen bij de verantwoordelijke wethouders.

Voor de bewoners van Nissewaard bestaat de mogelijkheid om op 14 mei aanstaande van 19.00-21.00 uur een inloop bijeenkomst bij te wonen in de Drenkwaard te Zuidland. Meer informatie over deze bijeenkomst is te vinden op www.netopzee.eu

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws