Afbeelding

Wie wordt de winnaar?

Politiek 309 keer gelezen

Nissewaard - Wat gaan de verkiezingen Nissewaard brengen? GroenLinks en SP doen niet mee omdat ze niet genoeg geschikte kandidaten konden vinden. De Trots fractie  is gedurende de huidige raadsperiode eerst van naam veranderd (LEF) en vervolgens uiteengevallen in Forza! en Nissewaard Lokaal. Daarnaast doet Trots als partij ook mee aan deze verkiezingen. En er heeft zich een nieuwkomer aangemeld in de vorm van de PVV. Een partij die bij de Tweede Kamerverkiezingen altijd veel stemmen krijgt vanuit onze gemeente. Is dat nu bij deze verkiezingen ook het geval? Krijgen we een politieke aardverschuiving of blijft het bij het oude? Eind van de avond weten we het, al wordt de officiële uitslag pas vrijdag bekend gemaakt.

Het opkomstpercentrage is laag te noemen. Om 17.30 uur had nog maar 25,2% van de stemgerechtigde inwoners een stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was de opkomst eveneens laag. Toen bracht slechts 35,45% een stem uit.

U kunt nog stemmen tot 21.00 uur. Vanaf dat tijdstip is er ook een verkiezingsavond in het stadhuis. Hier kunt u kandidaten van de politieke partijen ontmoeten. Ook worden de tussentijdse uitslagen bekend gemaakt. De avond duurt tot ongeveer 01.00 uur.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws