Afbeelding
Foto: stock

Starterslening ook voor kwaliteitsverbeteringen aan woningen

Politiek 125 keer gelezen

De starterslening die bedoeld is voor jongeren die hun eerste woning kopen op de huizenmarkt kan dankzij de VVD voor meer zaken gebruikt worden, dan alleen het kopen van een woning.

Op verzoek van raadslid Gert Kabbedijk (VVD), is deze regeling uitgebreid. Hij reageert na afloop van de raadsvergadering op deze toezegging: 'Wethouder Mijnans deelt gelukkig de mening van de VVD dat deze lening ook inzetbaar moet zijn voor kwaliteitsverbeteringen aan woningen. We zien de afgelopen jaren met de strenger wordende hypotheekeisen dat veel jongeren met moeite een huis kunnen kopen en daarna geld te kort komen om hun nieuwe optrekje een opknapbeurt te geven of te verduurzamen. Daardoor zie je op bepaalde plekken in Nissewaard dat woningen onnodig verouderen en minder aantrekkelijk worden voor een volgende generatie.Door de starterslening ruimer toe te passen wordt het wél mogelijk om deze kwaliteitsverbeteringen te doen en kunnen we de leefbaarheid van Nissewaard, oftewel de uitstraling van straten een impuls geven', aldus Kabbedijk.

'Het is natuurlijk wel van belang dat de gemeente zorgt voor een goede bekendheid hiervan bij de inwoners.' Op deze manier kan elke kersverse woningeigenaar zelf een bijdrage leveren aan meer woongenot en een beter uitziende woning waar iedereen van kan genieten.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws