Afbeelding
Foto: VVD

VVD Nissewaard brengt bezoek aan Vluchtelingenwerk Spijkenisse

Politiek 208 keer gelezen

Spijkenisse - Onlangs bracht Angelique Twisker, raadslid VVD Nissewaard, een bezoek aan Vluchtelingenwerk Spijkenisse om te zien wat er gedaan wordt om de integratie van migranten te ondersteunen en te versnellen. Vluchtelingenwerk begeleidt migranten onder andere het eerste jaar met het wegwijs maken in de lokale en Nederlandse samenleving.

'Het hebben van een baan of het doen van vrijwilligerswerk is de beste manier om te integreren' , begint Angelique Twisker, raadslid VVD Nissewaard.

De Nederlandse taal leren en spreken is daarvoor een randvoorwaarde en tevens een eigen verantwoordelijkheid voor migranten. Hiervoor pleegt Vluchtelingenwerk veel inzet om dit te ondersteunen. 'Het spreken van de taal is van groot belang bij het vinden van werk. De VVD steunt het college dan ook volledig in het besluit om extra in te zetten op "het meedoen" als onderdeel van het integratiebeleid, ik vind dit een goede zaak', vervolgt Twisker. Door de VVD Nissewaard is gevraagd aan het college om de raad verder te informeren over hoe hieraan invulling wordt gegeven.

Het onderwerp integratie is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. In de gesprekken die de VVD Nissewaard met de inwoners op straat gevoerd hebben, bleek dit eveneens. Een recente peiling op het Uitplein in Spijkenisse leverde veel input op van de inwoners wat belangrijk gevonden wordt bij dit thema. 'Met name kwam naar voren dat integreren geen gemakkelijke opgave is, maar dat het noodzakelijk is om een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving en dat mogen we ook verwachten', aldus Twisker.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws