Afbeelding
Foto: Ron Egging

VVD: 'Communicatie rondom brand ExxonMobil kan beter'

Politiek 140 keer gelezen

'Waar mensen werken, worden fouten gemaakt, 'zei VVD woordvoerder Emanuel Geurts bij de bespreking van het brandincident bij Exxon Mobil tijdens de commissie Bestuur op dinsdag 29 augustus. 'Echter, de communicatie rondom het incident kan beter. De website Rijmond Veilig, die de informatie had moeten leveren over het incident, viel uit toen er door de Veiligheidsregio naar werd verwezen via een NL Alert. Direct na het incident vroeg de VVD middels schriftelijke vragen al aan het college van burgemeester en wethouders waarom het zo mis is gegaan in de communicatie naar de inwoners.

De VVD kenmerkt zich met een positieve kijk op de toekomst en stelde de aanwezige directeur en communicatieverantwoordelijke van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VVR) als oplossing voor om een instructiecampagne te starten voor de inwoners van Nissewaard en de regio over het handelen bij een incident. 'Weten inwoners hoe ze zich kunnen aanmelden voor een NL Alert en hoe ze hun mobiele telefoon daarop in kunnen stellen?', vroeg Geurts. De woordvoerder van de VRR lichtte toe dat de toegankelijkheid van de website Rijnmond Veilig inmiddels is verbeterd en dat de VVR bezig is met een app waarmee inwoners ook zogeheten push-berichten kunnen krijgen om nog beter op de hoogte te blijven. Een instructie aan inwoners via nieuwe en oude media wordt daarbij ook zeker meegenomen.

De VVD'er gaf de gemeente Nissewaard nog wel een compliment over de wijze waarop zij de aanwezige informatie, vragen en antwoorden op haar website heeft staan en handelt naar de belangen van inwoners en de agrariërs. Hoe het incident is ontstaan, wordt nog onderzocht. Zodra daar meer duidelijkheid over is, wordt ook de gemeenteraad van Nissewaard daarover geïnformeerd.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws