Afbeelding
Foto: Pixabay.com

VVD: ‘Windmolendossier kan voor financieel probleem zorgen’

Politiek 625 keer gelezen

Spijkenisse - Naar aanleiding van het artikel ‘Potjer: Nissewaard moet bijbetalen als het ‘slechts’ drie windmolens wil’ dat vorige week in het Algemeen Dagblad verscheen, heeft de Nissewaardse VVD schriftelijke vragen gesteld. ‘We stippen hier kort gezegd twee punten van aandacht aan: wat is de visie van het college op het standpunt dat de gedeputeerde in het artikel en wat betekent dit voor de financiële situatie van de gemeente, vooral met het financiële ravijn van 2026 in aantocht’, vertelt David Speters van de Nissewaardse VVD. 

‘We respecteren de beslissing van de raad, die in grote meerderheid geen windmolens aan de oostzijde van de Hartelbrug wil’, vervolgt Speters. ‘Maar de gemeente hierdoor met een groot financieel probleem opzadelen is ook geen oplossing’. De Nissewaardse VVD had eerder al aangegeven niet per se voorstander te zijn van de windmolens bij Spijkenisse-Noord, maar wel waarde te hechten aan eerder gemaakte afspraken. De aanvraag van de ontwikkelaar HVC Landwind voldoet aan deze afspraken. 

‘Als er nieuwe afspraken gemaakt kunnen worden waarbij alle partijen tevreden zijn, dan zien wij dat uiteraard als een win-winsituatie’, besluit Speters. ‘Maar als alle partijen met de hakken in het zand blijven staan dan komt er nooit een oplossing, en wij zullen niet akkoord gaan met een oplossing waarbij een financiële molensteen om onze nek wordt gehangen.’ 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws