Afbeelding
Foto: Annelies Vrinten

Asbest in pand M.A. de Ruijterstraat

Politiek 1.232 keer gelezen

Spijkenisse - Kort geleden is begonnen met de renovatie van het pand aan de M.A. de Ruijterstraat waarin diverse organisaties onderdak hebben gevonden. De werkzaamheden moesten stil gelegd worden na de vondst van asbest onder de vloer.

Roy Masthoff van VOOR Nissewaard stelde tijdens de raadsvergadering al enkele vragen, maar heeft inmiddels schriftelijk aanvullende vragen aan het college gesteld. De wethouder gaf aan dat er voor aanvang van het pand uitgebreid onderzoek gedaan is, maar geen destructief onderzoek. Masthoff wil nu weten wat voor onderzoek er dan wel is gedaan.

Drie jaar geleden heeft er een grote asbestsanering in het pand plaatsgevonden. Aan de hand van die sanering had men moeten weten dat er, zeker gezien de leeftijd van het gebouw, meer asbest aanwezig had kunnen zijn. Voor Masthoff reden om te vragen of de asbestvondst gedocumenteerd is en of die kennis gebruikt is bij het maken van de renovatieplannen. Daarnaast wil hij weten wat de vertraging van de werkzaamheden betekent voor zowel de gebruikers als de gemeente, die ongetwijfeld de knip zal moeten trekken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws