Afbeelding
Foto: pixabay.com

Lijst Spanjersberg kaart onveiligheid in wijken aan

Politiek 459 keer gelezen

Volgens Marcel Spanjersberg (Lijst Spanjersberg) is er te weinig toezicht in de wijken waardoor inwoners zich niet veilig voeren.

Het onveiligheidsgevoel overheerst met name in de wijk Sterrenkwartier, waar al geruime tijd jongeren tussen de 10 en 17 jaar bewoners lastig vallen op straat, schelden, dreigementen uiten en vernielingen in tuinen verrichten. Spanjersberg is op huisbezoek gegaan bij wijkbewoners en heeft vernomen dat een bewoner die de jongeren aansprak op hun gedrag, door de vader van één van hen tot bloedens toe is mishandeld. Het slachtoffer heeft wel 112 gebeld maar er is geen verder contact met de politie geweest noch is er actie ondernomen richting de verdachte. 

Marcel Spanjersberg wil van het college weten of ze bekend is met de toenemende onveiligheid en welke actie er ondernomen gaat worden om groeiende overlast te voorkomen. Hij stelt dat elke inwoner van Nissewaard recht heeft op zijn/haar woongenot maar ook op veiligheid en dat zij niet behoeven te vrezen voor het asociale en agressieve gedrag van zowel jongeren als volwassenen waardoor de leefbaarheid in bepaalde wijken zoals het Sterrenkwartier onhoudbaar wordt. Ook wil hij weten waarom er geen actie is ondernomen door de politie en enkel het advies is gegeven bij de eerste hulp de verwondingen te laten behandelen.

Het laatste nieuws