Afbeelding
Foto: Robert Vis

ONS stelt vragen over mogelijkheid om reinigers in te zetten bij beboeting afvaloverlast

Politiek 898 keer gelezen

Nissewaard - Binnen Nissewaard is het bijplaatsen van afval naast de vuilcontainers nog steeds een grote ergernis. Dit soort gedrag zorgt voor ongemak, trekt ongedierte aan en geeft een onaantrekkelijk straatbeeld.

Om meer mogelijkheden te hebben om deze bijplaatsingen tegen te gaan worden in Rotterdam reinigers verder opgeleid tot controleur huisvuil. Deze controleurs mogen direct optreden als er afval onjuist wordt aangeboden of als er een zak of doos klem zit in een container. ONS Nissewaard heeft deze berichtgeving rondom dit onderwerp met interesse gevolgd en hierover nu schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Nissewaard.

‘De werkzaamheden van een controleur huisvuil gaan verder dan het enkel opruimen van debijplaatsing want bij verkeerd aangeboden vuilniszakken mogen ze meteen handhaven en dus een boete uitschrijven.’ geeft ONS-raadslid Robert Vis aan. ‘Deze controleurs huisvuil zouden hierdoor dus extra handjes op kunnen leveren bij het tegengaan van deze bijplaatsingen.’

In de gestelde vragen wordt het college onder andere gevraagd om met Reinis in gesprek te gaan en om gezamenlijk te kijken of deze controleurs huisvuil binnen Nissewaard een optie zijn. ‘Naast de eerder genoemde extra controlemogeljkheid is bij een eerdere proef met de controleurs huisvuil ineen stadsdeel van Rotterdam ook gebleken dat de hoeveelheid karton en papier naast de containers tijdens deze proef fiks afnam. Een heuse win-win situatie dus’, sluit Vis enthousiast af. 

Het laatste nieuws