Afbeelding

VOOR Nissewaard: veel vragen naar aanleiding van de perspectiefnota

Politiek 28 keer gelezen

Nissewaard - Onlangs presenteerde het nieuwe college haar perspectiefnota aan de gemeenteraad.

In deze perspectiefnota bieden de coalitiepartijen inzicht in het “gemeentelijk huishoudboekje” en dan met name waar zij hun, veelal ambitieuze, plannen van gaan betalen. 

De lokale politieke partij VOOR Nissewaard heeft, na een intensieve bestudering van deze nota, een kleine 70 technische, schriftelijke vragen aan het college gesteld. 

Fractievoorzitter Stephan van Uden: ‘We hebben samen met onze financiële experts het hele stuk van voor naar achteren uitgekamd en alle vragen op papier gezet. Omdat wij maar weinig tijd kregen om de vragen in te dienen, hebben we veel profijt gehad van onze denktank. Onze denktank bestaat uit diverse professionals met allemaal een eigen expertise. In dit geval was het zeer behulpzaam dat wij o.a. een registeraccountant en een financial controller in ons team hebben die mee hebben gelezen. Zeker ook omdat het voor onze partij de eerste perspectiefnota was. Wij zijn het ook verplicht aan onze inwoners en kiezers om heel serieus met dit belangrijke stuk om te gaan. Uiteindelijk hebben we het over heel veel geld. Geld van alle inwoners van Nissewaard.’

Inmiddels heeft VOOR Nissewaard antwoord op al haar vragen. ‘De antwoorden nemen wij ook weer door met onze financiële experts’, aldus VOOR Nissewaard raadslid Remon van Bree. ‘Donderdag 23 juni a.s. krijgen we nog de mogelijkheid om, tijdens een financiële bijeenkomst, verduidelijking te krijgen, waarna we op 6 juli a.s. tijdens de raadsvergadering de perspectiefnota gaan bespreken en eventuele moties kunnen indienen.’

Uiteraard is deze speciale raadsvergadering op 6 juli live te volgen voor alle inwoners.  Zowel online als vanaf de tribune in het stadhuis. Let wel: de vergadering start om 18.00 uur.