v.l.n.r. Stephan van Uden (lijsttrekker VOOR Nissewaard), Stefan van Koolwijk (Dorpshuis Abbenbroek) en Nathalie van den Berg (inwoonster en vrijwilliger Buurtpreventie Abbenbroek en kandidaat-raadslid namens VOOR Nissewaard)
v.l.n.r. Stephan van Uden (lijsttrekker VOOR Nissewaard), Stefan van Koolwijk (Dorpshuis Abbenbroek) en Nathalie van den Berg (inwoonster en vrijwilliger Buurtpreventie Abbenbroek en kandidaat-raadslid namens VOOR Nissewaard) Foto: VOOR Nissewaard

VOOR Nissewaard reikt VOORbeeld uit aan het Dorpshuis Abbenbroek

Politiek 336 keer gelezen

Abbenbroek -  Nathalie van den Berg en Stephan van Uden van VOOR Nissewaard hebben een VOORbeeld uitgereikt aan Stefan van Koolwijk van het Dorpshuis Abbenbroek.

Het VOORbeeld is een aanmoedigingstrofee voor Nissewaarders en instellingen binnen Nissewaard die een buitengewone, sociaal maatschappelijke prestatie hebben geleverd voor de samenleving. 

Het Dorpshuis werd dan ook terecht als ontmoetingsplek genomineerd voor het VOORbeeld. Juist ook omdat het volledig draaiende wordt gehouden door gemotiveerde vrijwilligers en daardoor een prominente plek heeft binnen het dorp.

Juist door deze vrijwilligers en de positie die het Dorpshuis in Abbenbroek inneemt, laat dit initiatief zien wat de kracht van een hechte gemeenschap is. Iedereen in het dorp kent elkaar en juist met een ontmoetingsplek biedt je ook een gelegenheid voor het organiseren en bezoeken van en meedoen aan leuke activiteiten. Of het nu in sportief verband is of dat men gezellig samenkomt voor creatieve ontspanning. 

Er worden veel activiteiten georganiseerd. Maar Stefan geeft aan, dat er altijd overleg mogelijk is om te kijken of het aanbod uitgebreid kan worden. 

Het Dorpshuis is een aantal jaar geleden volledig gerenoveerd. Het resultaat mag er zijn. Zo is er een heuse sporthal aanwezig en zijn er veel praktische ruimten beschikbaar voor bijvoorbeeld yogalessen, om te vergaderen, cursussen te volgen of gewoon spelletjes met elkaar te doen. Ook wordt er in samenspraak met JOZ (red. jongerenwerk) regelmatig een filmavond georganiseerd. 

Het meest bijzonder vond Stephan van Uden dat het Dorpshuis ook beschikt over een eigen bibliotheek. ‘Volledig, zelfstandig draaiend met vrijwilligers en met een serieuze collectie aan boeken. De inrichting doet niet onder aan die van een bibliotheek, zoals we die elders zien. Prachtig opgezet.’

Het Dorpshuis Abbenbroek is weer zo’n parel op de kaart in Nissewaard, waarvan we er gelukkig nog genoeg hebben, maar die het zeker verdient om onder de aandacht te worden gebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws