Lilian Ploumen kwam met eigen ogen het spoedplein bekijken.
Lilian Ploumen kwam met eigen ogen het spoedplein bekijken. Foto: PvdA

PvdA-leider Lilianne Ploumen bezoekt Spoedplein SMC

Politiek 478 keer gelezen

Spijkenisse - PvdA-leider Lilianne Ploumen bezocht vandaag het nieuw gerealiseerde spoedplein van het Spijkenisse Medisch Centrum. Dit deed ze samen met samen met lokale vertegenwoordigers van de PvdA. 

Ploumen diende in 2019 in de Tweede Kamer een motie in waardoor de realisatie van een spoedplein in Spijkenisse kon plaatsvinden. Ploumen kreeg een rondleiding van verpleegkundige Marieke Mannee en voorzitter Raad van Bestuur Tessa van Maanen over het spoedplein waardoor ze een goed beeld kreeg van de werkwijze. Op het spoedplein werken de huisartsenpost en de spoedafdeling van het ziekenhuis samen. Er wordt gewerkt met één balie, waardoor patiënten snel op de juiste afdeling terecht komt. PvdA Nissewaard was aanwezig met vijf personen van de kandidatenlijst, die allemaal door hun werk een binding met de zorg hebben. ‘Heel mooi om te zien hoe trots de medewerkers zijn op het gerealiseerde spoedplein, want dat zorgt er mede voor dat er goede zorg geleverd wordt aan onze inwoners’, zei fractievoorzitter Dorothé Kieboom.

Raadslid Willem Heijdacker vulde aan dat hij zich blijft inzetten voor goede acute zorg, met goede aanrijtijden van ambulances en de wens voor een volledig ziekenhuis op Voorne Putten. ‘We zijn blij met het huidige Spijkenisse Medisch Centrum, maar we blijven inzetten op uitbreiding van het ziekenhuis’,  aldus Heijdacker. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws