Afbeelding
Foto: PR

Belang van Nissewaard maakt vuist tegen armoede

Politiek 255 keer gelezen

Nissewaard - Afgelopen donderdag was Peter van der Velden, lijsttrekker van Belang van Nissewaard, één van de lijsttrekkers die bij LINQ Media de verkiezingspunten van zijn partij toelichtte. 

Een van de belangrijkste punten die ter sprake kwam, was het terugdringen van de alsmaar groeiende armoede in Nissewaard. ‘De afgelopen vier jaar is de armoede wederom gestegen net als alle voorgaande jaren. Een op de vier Nissewaarders leeft onder, op of boven de armoedegrens, en heel vaak hebben de kinderen van deze inwoners ’s-avonds geen warm eten, of ’s-ochtends geen brood mee naar school. Het huidige college heeft het andermaal niet voor elkaar gekregen om de armoede te doen dalen’, aldus Van der Velden.

Een kwart van de Nederlandse gemeenten heeft inmiddels de bijstandsregels versoepeld en geeft een vrijstelling op giften tot een bedrag van 1200 euro per jaar, d.w.z. 25 euro per week. Op die manier kunnen mensen met een bijstandsuitkering door familie en vrienden geholpen worden met bijvoorbeeld een tas boodschappen, zonder dat ze op hun uitkering gekort worden. Nissewaard wacht tot het kabinet de vorig jaar aangenomen motie over de vrijstelling van giften verwerkt heeft tot landelijk beleid.

Belang van Nissewaard wilt niet wachten tot er landelijk beleid is. De partij wil van 17 maart  de vrijstelling direct toepassen. ‘Het is te zot voor woorden dat er gezinnen zijn waarvan de kinderen zonder ontbijt naar school gaan, de kinderbijslag noodgedwongen uitgegeven moet worden aan vaste lasten met als resultaat dat er geen warme winterjas of schoenen gekocht kunnen worden.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws