Afbeelding
Foto: ONS Nissewaard

Veel nieuwe gezichten op kandidatenlijst ONS

Politiek 55 keer gelezen

Nissewaard - ONS Nissewaard heeft vrijdagavond via een livestream zijn kandidatenlijst en speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Door de coronamaatregelen niet in een volle zaal met gezelligheid, maar vanuit een studio. ONS-oprichter Richard Sitton maakte gisteravond bekend dat Martijn Hamerslag wederom de lijsttrekker wordt van dé lokale partij van Nissewaard.

Martijn Hamerslag is voor ONS Nissewaard de huidige wethouder met onder andere financiën, sport en recreatie in zijn portefeuille en voor de tweede maal de lijsttrekker. Hamerslag benadrukt dat hij er veel zin in heeft om met de mensen op de lijst een positieve campagne neer te zetten en weer te gaan voor de gemeente en de inwoners. 

Kandidaten
ONS presenteert volgens Hamerslag een lijst met een mooie mix van kandidaten. Oude bekenden voor de ervaring en nieuwe gezichten voor nieuw elan, maar allemaal mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de inwoners. Op de tweede plaats staat Leon Soeterboek, eveneens huidig wethouder. Op de derde plek de eerste nieuwkomer, Elaine van Halderen uit Heenvliet. Net als Leon heeft zij een achtergrond in de zorgsector. Alle facetten van de zorg zijn en blijven belangrijke onderwerpen in de gemeente en het is goed om op dat vlak kennis en ervaring te hebben. Dat brengen de nummer vier en vijf van de lijst op het gebied van beheer van de stad, wijk en kern; Rob van der Waal en Jan-Willem Mijnans. De top tien wordt verder ingevuld door Jeroen Postma, Robert Vis, nieuwkomer Mark Huizenga, Carolijn Grimm en Martin Polder.

De lijst bestaat uit 50 kandidaten die allemaal iets met het verenigingsleven of de cultuur of de wijken en kernen of het ondernemerschap van Nissewaard hebben; kortom midden in de maatschappij staan. Maar hen verbindt meer, het zijn allemaal mensen die een positieve bijdrage willen brengen aan het wonen en leven in Nissewaard.

Top tien
ONS Nissewaard gaat de verkiezingen in met tien speerpunten. Er zijn uiteraard veel meer onderwerpen waar de partij zich voor inzet. Deze zijn beschreven in het uitgebreide verkiezingsprogramma. Bovenaan de lijst van speerpunten staat: de woonlasten voor inwoners stijgen niet! Een speerpunt dat al jaren lang bovenaan staat en ONS al meer dan 25 jaar waarmaakt. Tweede en derde speerpunt zijn: Uw buurt en dorp is Schoon, Heel en Veilig en Goede zorg voor ouderen. Andere zijn speerpunten: Steun van het verenigingsleven, harde aanpak van criminaliteit, kansen voor jongeren en betere bereikbaarheid.

De volledige kandidatenlijst, de top tien en het verkiezingsprogramma zijn binnenkort te zien op de website van de partij: www.ons-nissewaard.nl