Richard de Bijl is een terecht voorbeeld volgens VOOR Nissewaard.
Richard de Bijl is een terecht voorbeeld volgens VOOR Nissewaard. Foto: VOOR Nissewaard

VOOR Nissewaard reikt derde VOORbeeld uit

Politiek 188 keer gelezen

Spijkenisse - Sportschoolhouder en budoleraar Richard de Bijl heeft uit handen van VOOR Nissewaard het VOORbeeld uitgereikt gekregen.

Dit is een aanmoedigingstrofee voor Nissewaarders die een buitengewone, sociaal maatschappelijke prestatie hebben geleverd voor de samenleving. En dat is nou precies wat Richard de Bijl dag-in-dag-uit doet met zijn sportactiviteiten, aldus VOOR Nissewaard. 

Ruim 50 jaar actief
Al ruim 50 jaar is hijzelf judoleraar en hij heeft hierin zelf de ‘8e dan’ (zwarte band) behaald. ‘Sporten verbindt mensen met elkaar. Het is een belangrijke bezigheid om gezond en fit te blijven. Maar ook zeker de budosporten, waar judo en jiu-jitsu onder vallen, hebben daarnaast nog een opvoedkundige werking op bijvoorbeeld kinderen’, aldus Richard.

Terecht voorbeeld
Lijsttrekker Stephan van Uden en kandidaat raadslid Remon van Bree, zelf een oud-judoka, reikten de prijs uit. ‘De bevlogenheid waarmee Richard over zijn werk of beter gezegd zijn hobby, vertelt is aanstekelijk. Hij neemt je helemaal mee in zijn doen en laten. Hij wil ook het verschil kunnen maken.’ Volgens Remon is Richard de Bijl een terecht voorbeeld VOOR Nissewaard en heeft hij de trofee dubbel en dwars verdiend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws