Afbeelding
Foto: PR

PvdA wil meer oranje tegen geweld tegen vrouwen

Politiek 128 keer gelezen

Nissewaard - Hoewel er de laatste jaren steeds meer aandacht voor komt is huiselijk geweld nog steeds een probleem. Vrouwen zijn daarbij vaker slachtoffer dan mannen. De PvdA Nissewaard vindt dat dit echt niet kan en steunt daarom de internationale campagne `Orange the world´ die zich uitspreekt tegen geweld tegen vrouwen. 

Ook de gemeente Nissewaard steunt de campagne al een aantal jaren door jaarlijks tussen 25 november en 10 december de Sequoiaboom aan het Baljuwplein oranje te verlichten. Vorig jaar vroeg PvdA-raadslid Thérèse van Wassenaar of er meer mogelijkheden waren om de campagne te steunen door bijvoorbeeld op meer locaties het oranje licht te laten branden en na te denken over een uitbreiding van de lokale campagne. Reden om ook dit jaar extra aandacht te vragen voor de campagne. Van Wassenaar is dan ook verheugd te vernemen dat er het afgelopen jaar hard is gewerkt aan een lokaal plan voor het bestrijden van huiselijk geweld.

Ook de campagne ´Orange the world´ krijgt hierin meer aandacht. Zo worden naast de Sequoia ook de Boekenberg en andere locaties dit jaar in het oranje licht gestoken. Hoe de plannen er verder uit komen te zien zal binnenkort bekend worden. De PvdA is erg blij met de extra aandacht voor huiselijk geweld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws