Nissewaard Lokaal heeft vragen gesteld over de consequenties van het bouwplan voor de aanwezige bomen op de locatie.
Nissewaard Lokaal heeft vragen gesteld over de consequenties van het bouwplan voor de aanwezige bomen op de locatie. Foto: Nissewaard Lokaal

Aantal bomen plangebied Korte Schenkeldijk blijft gelijk

Politiek 622 keer gelezen

Spijkenisse - Nissewaard Lokaal heeft vragen gesteld aan het college over de plannen om een plantenhal en sportschool te bouwen langs de Korte Schenkeldijk. Daarbij is er ook sprake van het kappen van bomen.

Het college laat weten dat het het uitgangspunt is dat het aantal bomen, dat nu in het plangebied is gelegen, gelijk blijft binnen het plangebied of aan de rand van het plangebied. Een groot gedeelte van de bestaande bomen kunnen op hun huidige plaats blijven staan, een gedeelte van de bestaande bomen zal verplaatst worden. Voor de bomen die niet verplaatst kunnen worden zullen op een andere plek nieuwe bomen geplaatst worden. De ontwikkelaar heeft aangegeven dat hij samen met omwonenden tot een keuze van de nieuwe bomen wil komen en zal een drietal mogelijke soorten, waaruit gekozen kan worden, voorstellen. Alle kosten met betrekking tot bovenstaande zijn voor rekening van de ontwikkelaar.

De knotwilgen ten zuiden van de toekomstige gevel blijven voor het grootste gedeelde staan. Een klein deel wordt geruimd om plaats te maken voor de nieuwe entree en de mogelijkheid tot manoeuvreren. De meeste bomen (platanen en essen) aan de zuidkant, waar de parkeerplaats gepland is, blijven staan of worden verplaatst. De knotwilgen aan de noordzijde worden grotendeels gekapt.

Naast de locatie waar het tuincentrum en de sportschool worden gerealiseerd, ligt een opbaargelegenheid. De eigenaar van de opbaargelegenheid is door de projectleider in juni telefonisch op de hoogte gesteld van de plannen en vorige week is er een vervolggesprek geweest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws