Voormalig voorzitter Jongerenpanel Dylan Murray.
Voormalig voorzitter Jongerenpanel Dylan Murray. Foto: Blaset fotografie

Dylan Murray kandidaat raadslid PvdA Nissewaard

Politiek 199 keer gelezen

Nissewaard - Voormalig voorzitter van het Jongerenpanel van de gemeente Nissewaard, Dylan Murray (20), heeft zich beschikbaar gesteld om gemeenteraadslid te worden namens de PvdA Nissewaard. 

Dylan Murray is al enige tijd lid van de PvdA Nissewaard nadat hij belangstelling kreeg voor de politiek door actief te zijn in het Jongerenpanel van de gemeente Nissewaard.

Binnen de PvdA Nissewaard heeft hij een bestuursfunctie bekleed en heeft hij de Wim Vink bokaal gewonnen, omdat hij veel voor de lokale afdeling heeft gedaan. 

Dylan gelooft dat onze samenleving door mensen en voor mensen is opgebouwd, en hij vindt dus dat het menselijk aspect de leidraad moet vormen in het beleid van onze gemeente. Dylan wil de jongere generatie bereiken, op hun eigen niveau, omdat hijzelf ook deel uitmaakt van die groep. ‘Ik leef in die cultuur en ik spreek de taal. De politiek hoort een afspiegeling te zijn van de maatschappij, maar als we zo door blijven gaan wordt de politiek een afspiegeling van een elite bestaande uit oudere mensen. Dat is niet een samenleving waar ik in zou willen leven.’

Daarnaast ziet Dylan nog twee grote opgaves om aandacht voor te hebben de komende periode, namelijk de steeds verdere digitalisering en klimaatverandering. De gemeente moet hier volgens Dylan ook op inspelen. 

Dylan Murray kijkt uit naar de komende periode om met veel mensen in gesprek te gaan richting de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws