Afbeelding

Met actieplan Wapens en Jongeren doorpakken op veiligheid

Politiek 169 keer gelezen

De gemeente Nissewaard gaat door met een brede aanpak om het wapenbezit onder jongeren in de gemeente aan te pakken. ONS vindt het een goede zaak dat jongeren in de gemeente op dit gebied van veiligheid speciale aandacht krijgen. Met het actieplan ‘Wapens en Jongeren’ is een breed pakket aan beleid en maatregelen opgezet in samenwerking met gemeenten waar deze problemen ook spelen.

Naar aanleiding van een paar ernstige incidenten heeft de gemeenteraad direct aangedrongen op acties. Zoals het preventief fouilleren op metrostations, kluiscontroles op scholen, acties van het jongerenwerk en huisbezoeken. ONS steunde die directe acties, maar wilde ook een bredere aanpak voor de lange termijn. ‘Met dit actieplan kan dat’, stelt ONS-raadslid Martin Polder. ‘Het actieplan laat ook de achtergronden zien van waarom jongeren wapens dragen. Maar een heel klein deel draagt een wapen om ook daadwerkelijk in confrontaties te willen gebruiken. Er is dus op het gebied van voorlichting in het algemeen en op scholen en via het jongerenwerk veel te bereiken om die grote groep te ontmoedigen een wapen te dragen.’ Het doet ONS ook goed om te horen dat de politie nog steeds bovenop het dragen van wapens door jongeren zit. Zo zijn bepaalde groepen duidelijk in beeld en zijn huisbezoeken afgelegd. 

Camera’s
De gemeente Nissewaard kent enkele ‘hot spots’ waar meerdere incidenten zijn geweest. Dit geldt onder andere voor de metrostations. Aangezien het openbaar ministerie het preventief fouilleren alleen als tijdelijke maatregel toestaat, is het voorstel voor extra camera’s bij bijvoorbeeld metrostation Heemraadlaan een goede zaak. ‘Camera’s zijn helaas niet de oplossing van het probleem, maar het helpt wel om de veiligheid te verhogen op plekken waar veel mensen langskomen’, aldus Martin Polder.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws