Afbeelding
Foto: Nissewaard Lokaal

Aandacht voor verkeersveiligheid Simonshaven

Politiek 217 keer gelezen

Simonshaven - Nissewaard Lokaal wil dat de verkeersveiligheid in Simonshaven wordt aangepakt. Dat vroeg raadslid Fred Seker in de vergadering van de commissie Leefomgeving. Aanleiding was een gesprek met een aantal bewoners in het dorp. Het viel Seker op hoe druk het was met verkeer tijdens de middagspits.

De partij ziet graag dat de weg door Simonshaven, net als in Oudenhoorn, een maximum snelheid van 30 km/u krijgt. Hier zou al eens eerder sprake van zijn geweest, maar dit is nooit gerealiseerd. Verder vroeg Seker om bij een aantal versmallingen de zwart-witte paaltjes terug te zetten. De partij had hier eind februari al eerder om gevraagd, maar nog geen reactie van het gemeentebestuur ontvangen. Door het ontbreken ervan zijn de versmallingen niet altijd goed zichtbaar, wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt. Ook vroeg Seker om de voetgangersoversteekplaatsen beter zichtbaar te maken. Deze zijn door hun ligging, in een bocht, niet goed zichtbaar voor automobilisten.

 Wethouder Jan-Willem Mijnans gaf aan dat er al contact is met de afdeling Verkeer over Simonshaven en dat een 30 km/u zone op de agenda staat. Daarnaast gaf de wethouder aan om de andere voorstellen te bespreken in de Ambtelijke Verkeerscommissie. Deze commissie bestaat o.a. uit gemeentelijke verkeersdeskundigen, politie en brandweer. Bekeken zal worden in hoeverre de voorstellen van Nissewaard Lokaal ook uitgevoerd kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws