Het bushokje staat er, maar het is nog niet bekend wanneer de bus gaat rijden.
Het bushokje staat er, maar het is nog niet bekend wanneer de bus gaat rijden. Foto: Nissewaard Lokaal

Eindelijk bushokje Terras aan de Maas

Politiek 241 keer gelezen

Spijkenisse - Terras aan de Maas heeft eindelijk een bushokje gekregen. Vorige week werden zowel bij Terras aan de Maas als bij het pand van Kees van Dijk bushokjes geplaatst. Onlangs liet wethouder Igor Bal aan Nissewaard Lokaal weten dat de buslijn zo snel mogelijk wordt doorgetrokken, nu ook de tweede toren van Terras aan de Maas is gerealiseerd.

Al in 2016 vroeg Nissewaard Lokaal om een bushalte te realiseren bij de ouderenflat. Ondanks eerdere toezeggingen werd de buslijn niet doorgetrokken. Daarom diende Nissewaard Lokaal een motie in om dit alsnog te realiseren. Toenmalig wethouder Christel Mourik beloofde om de buslijn in de nieuwe concessie mee te nemen.

Helaas bleek bij het ingaan van de nieuwe concessie ook het besluit genomen om de tweede toren te bouwen, waardoor de Hongerlandsedijk werd afgesloten voor verkeer. Daarom kon opnieuw het doortrekken van de buslijn niet doorgaan. Wel beloofde wethouder Igor Bal om de lijn zo snel mogelijk na voltooiing van de tweede toren te realiseren. Nadat de tweede toren zo goed al afgebouwd was in mei 2020, heeft Nissewaard Lokaal opnieuw aangedrongen om de gedane belofte na te komen. Bal bevestigde dit en zei erbij dat hij dit zo snel mogelijk zou gaan realiseren. Hier was bij EBS al rekening mee gehouden. Het plaatsen van de bushokjes is de eerste stap. Hopelijk volgt de tweede stap, het rijden van de lijndienst, op zeer korte termijn. Nissewaard Lokaal is blij dat de ouderen binnenkort eindelijk ook op laagdrempelige wijze gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, maar betreurt het dat het zo lang moest duren.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws