Afbeelding
Foto: pixabay.com

Meerderheid raad stemt tegen verhuispas

Politiek 380 keer gelezen

Nissewaard - Een meerderheid van de raad stemde tegen het voorstel van Nissewaard Lokaal om een verhuispas in te voeren voor 4 extra bezoeken aan de gemeentewerf bij verhuizingen. 

De raadsleden vonden een verhoging van de afvalstoffenheffing niet gepast. Tot ontsteltenis van fractievoorzitter Chris Hottentot.

Hottentot rekende de raad voor dat de verwachte extra kosten voor een dergelijke pas op € 2,00 tot € 3,00 per huishouden zouden komen op jaarbasis. Maar een meerderheid van de raad bleek niet van gedachte te veranderen. ‘Dus in plaats van een minimale stijging van € 2,00 tot € 3,00 voor iedereen, ziet u liever dat verhuizers hun afval op straat dumpen of een container huren voor € 200,00’, vroeg Hottentot de andere raadsleden.Uiteindelijk werd het voorstel met 22 stemmen tegen en 12 stemmen voor weggestemd. Opvallend, mede vanwege een slechte internetverbinding en de vermoeidheid op het late tijdstip, stemden twee raadsleden van ONS en VVD bij vergissing vóór de motie van Nissewaard Lokaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws